A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (395) Deseda (360) Gombák (220) Horgászat (201) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (101) Kvár (96) Zsömi (96) D.arborétum (76) Kedvenceink (75) Állati (75) Somogyban (74) miEz? (68) tréfás (64) virág (54) "Állati" (52) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. június 28., péntek

Diólikőr

Természetesen ez is zöld dióból.
Mi másból?
Tegnap Anikó - Mi kis életünk blog- fricskázott az alkoholos áztatással. Persze, csak barátságból, nem is vettem zokon és versenyezni sem akarok. Megmutatom -amúgy is megmutattam volna- és írok hozzá pár adalékot, hátha Ő nem így készíti.
 A zsenge zöld dió adott, anélkül nem menne, viszont Melinda tesz még hozzá néhány szem szép, egészsége meggyet. Ennél nem kell szurkálódni, hanem felnégyelni. A negyedeket semmiképp ne akasszuk a városkapukra, hanem tegyük zárható üvegbe és öntsünk rá alkoholt tartalmazó levet. Hadd ázzon! Az áztatólé természetesen vodka, merthogy vége a jó világnak, elzárták a patikaszesz forrásokat. Most aztán vodkavadászatokat lehet indítani, legyen a minősége jó, az ára meg fizethető. Áztatás adott, azzal nem untatok, a végére árulok el még egy titkot. Nem cukorszirup kerül a szűrt léhez, hanem igazi virágméz. Az anyagot patikában kellene árusítani és az a tapasztalásom, hogy az évek nem csak öregbítik, de egyre finomabb lesz.
Pedig azt gondoltam volna, az már lehetetlen!

4 megjegyzés:

  1. Igen, én is vodkával áztatom hónapokig! Majd cukorszirup, de idén kipróbálom a mézzel készítést! És egy kis szegfűszeg meg fahéj kerül bele. Karácsonyra érik össze. Hogy az idő csak jót tesz vele? Sajnos még nem volt idő kipróbálnom, hamarabb elfogy..:-)))
    De semmi versengés, tudod csak barátságból..:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná hogy barátságból! Kocc, ha beérik! :)

      Törlés