A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2009. december 19., szombat

Nessie - Dessie

Bizonyára sokan emlékeznek a Deseda tóban felbukkanó krokodilra.
Valamikor 2000-ben látták, -ha jól emlékszem- de én már akkor gyanakodni kezdtem, hogy ez egy nagy kamu. Láttak egy fura, a helyhez nem illő élőlényt, és a mai kor embere természetesen olyan lényre gondol, amit már látott, és aminek a létezése bizonyított. Pedig korántsem biztos, hogy jól gondolkodnak. Gondoljunk csak a skót felföld híres teremtményére, a Loch Ness-i tó kedvelt plesiosaurusára. Bár nagyon ritkán bukkan fel, az emberek mégis annyira megkedvelték, hogy elnevezték Nessie-nek. Miért ne létezhetne egy ilyen mitikus lény, egy tavi szörny a Deseda tóban? Én el s neveztem -a helyhez illően- Dessie-nek. Majd tíz évig kutattam, kerestem bizonyítékot a létezésére, hogy végre a tudományos világ elé tárhassam, a kételkedők képébe nevethessek! Tessék! Lehetséges a plesiosaurus elszigetelt túlélése, Nessie létezése sem csak legenda! Bár, az én bizonyítékom is majd kikezdik a hitetlenek, kételkedők, a tudományos áttörés akadályozói.
Íme a bizonyító erejű felvétel! Egy nagy kupac plesiosaurus ürülék!
Jól látszik, hogy nem őskövület, mert leolvadt róla a frissen esett hó. Sajnos a lábnyomokat -ha keletkezett egyáltalán a fagyott talajon- a havazás betemette. Közvetett bizonyíttékként megemlíteném, hogy a Desedából rejtélyes módon fogy a halállomány évről évre. Ez azonban csak spekuláció, ezért természetesen tovább keresem a lehetséges bizonyítékokat, legyen az akár tárgyi, akár képi.
Mielőtt azzal jönne elő valaki, hogy ez egy "kutya közönséges" hangyaboly, gondolja át ennek a lehetőségnek a várható turisztikai vonzerejét, és az ezáltal keletkező tetemes anyagi hasznát.
Dessie élt, Dessie él, és élni fog! Egy legenda születik!

2 megjegyzés:

  1. Te figyelj! Ez egy hangyaboly. Na jól van legyen az említett kupac, de csak a turisták miatt, és a te kedvedért!

    VálaszTörlés