A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. április 26., kedd

Képekben elmondva ...

Joe fiam hívott fel "keringőre", kicsinyke időt kértem, ám most itt van tíz dolog rólam. Tíz dolog, aminek egy része már eddig is kiderült a blogból, de van ami talán még nem. Ezeken kívül, még huhúúú mi mindent szeretek!

Család, haza, hivatás.
Ugye mennyivel célszerűbb lett volna szétválasztani? Hármat is "kipipálhatnék. De nem, mert összefüggenek. E háromra kell esküt, fogadalmat tenni és e három nem lehet meg egymás nélkül.
Szimbolikusnak szántam a képet. Családot a rajta lévő családnév, hazát a nemzeti színek és a felirat, hivatást a dísztőröm jelképezi.

Természet.
Minden élőlényével, szépségével és veszélyeivel egyetemben. Mert a természet nélkül mi nem lennénk és létezhetnénk. A természet részei és gyermekei vagyunk. Csak elfeledtük, mint afféle hálátlan gyermek.

Élet.
Örülök az életnek. Minden megjelenési formájában. Bár néha persze én is mást mondok, mikor "füstölgök", de több benne a szép a jó, mint a csúnya és a rossz. Óvnunk kell az életet.


Vizek világa. Deseda.
Tudom, ez is beletartozik a természetbe, de hát mi nem?  Csak hát a vizet sokat "járom", legtöbbet a Deseda tározót. Hobbijaim egy része is oda köt.
A horgászat, a fotózás, a természet ...
Váraink.
Szeretném látni kicsiny hazánk összes még meglévő várát, mielőtt némelyiket örökre elveszítjük. Múltunk kőbe vésett remekei és egy dicső és ókor véres, de mégis romantikával övezett kor tanúi.
Hol hősök álltak és estek el.
Minden ami szép.
Próbálom meg is keresni a szépet, megkeresni, észrevenni és megörökíteni. Mindenben. Van az életben éppen elég "csúnyaság" -ami eljő magától is-, ahhoz, hogy megkeressem és meglássam a szépet. Csak javasolni tudom.
Minden ami érték.
Nem feltétlenül csak anyagi dolgokra értem. Értékeink csakúgy hozzánk tartoznak és megőrzendők, mint a múltunk. Sőt! Nagyon sok igazi értékünk onnét származik. Kötelességünk megóvni. Valaha örökségünk volt és majdan örökül kell hagynunk.
Minden ami múltunk.
Mert az is a mi örökünk. Nagyanyáink, anyáink vére és verítéke öntözte, nevelte hogy reánk maradhasson. Vehettem volna egybe a várakkal, értékeinkkel, mert összefüggenek. De hát szinte minden összefügg mindennel.
A múlt, a jelen és a jövő!

Minden ami különleges.
Minden érdekel, ami különleges légyen az a múltból való, avagy a jelenből, esetleg a jövőből. Természetesen így aztán érték is. Szeretem a különleges dolgokat, sőt a különleges embereket is. Főleg ha előre is viszik a világot.

Végezetül Zsömi.
Ő azon felül, hogy tényleg szeretem szimbolikus tartalommal is került ide.
Mint az önzetlen barátság, szeretet és hűség megtestesítője.
Mert természetesen szeretem a barátokat, szeretek szeretni és nem bánom ha engem is szeretnek. :)

Végül továbbadom a felkérést és a játékot:

- Magdinak
- Hanczurnak
- Annalíznek
- Erikának
- Lagornak           a teljesség igénye nélkül.

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok apukám, ezt igen szépen összefoglaltad! Megérte várni, minden megtalálható benne amit tényleg szeretsz, és fontosnak tartasz. Tetszett, jól válogattad a képeket is, igényes lett a bejegyzés! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. igen, valóban így és csakis így érdemes élni és szemlélni a világot.köszönjük, hogy megosztottad velünk

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen össze szedted és köszönöm!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Tudod, hogy nagyon szerencsés ember vagy?Mert a szemed meglátja a sok szépet, amit más talán észre sem vesz.Mert szívvel élsz.S mert lélekkel.
    Köszi ezt a blogger"gdolgot", de nem tudom mit kell vele csinálni...megírnád?

    VálaszTörlés
  5. Nem könnyű feladatot kaptál, magadról vallani és összegezni mi fontos, mi értékes!Na és még fotókkal illusztrálni.....
    Jól sikerült, gratulálok!
    Tetszik hogy a család,haza,hivatással indítottál.
    Ritkán érzem embertársaimnál az igazi magyarság érzést.De lám azért van ilyen ember.Természet, víz,hegy, élet ..... és Zsömi, ez így szép és kerek.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű fotókat tettél fel, kedves Józsi!
    Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám.
    Igyekszem én is a felkérésnek eleget tenni:)
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  7. Bocsáss meg nékem Barátom,most egy kicsit belejavítanék.Egy valami kimaradt,a Nemzet!A jó,magyar,igaz magyar nemzet!Aminek te is oszlopos tagja vagyol Barátom!Hasznos tagja,mert örömmel olvasom írásaidat....- remélem még sokáig!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat, a kedvező fogadtatást és legfőképp látogatástok.

    VálaszTörlés