A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. április 11., hétfő

Óriások völgye

Vándor, vitt már utad, jártál már a csendes Óriások völgyében? Ha igen, szerencsés vagy, ha még nem keresd meg és értsd! Térképen ne is keresd ezen a néven, mert rejtett zugai ezek a világnak és a nevet meg tőlem kapta. A név most köztudott lesz, de területet nem árulok el. Őrzöm az óriások titkát.


Őrzöm, mert itt még az élő óriások is őrzik már halott társaikat. Csendben állnak körben és nem szólnak, csak ha a szél zenél a vénségesen vén ágak végén. Állnak némán, állnak a vártán.

Ne háborgathassa őket senki oktalan zajongással, feles lépteivel. Ide csak az jöjjön, ki tisztelettel adózik és fejet hajt a vének előtt. Csendben élik ők emberi léptékkel mérve is hosszú életük. Csendes és hosszú haláluk is és a végén hatalmas robajjal fekszenek "sírba". Utána újra a csend az úr. Ágyú morajával ér fel a hatalmas test dőlése és kézi fegyverek ropogásaként hallik az elpattanó ágak sorozata. Díszsortűz! A többiek pedig maradnak állva az újra beálló csendben. Állnak vigyázzban!

Vigyázzák, őrzik pihenő társuk de őrzik az életet is. A mi életünk is. Értünk is állnak századokon át és éltünket vigyázzák. Mindnyájunk életét, a bolygónk életét. Nagy "harcosok" ők, igaz katonák. Önként soha meg nem hátrálnak, csak elesnek. Csendes, büszke Óriások. Az életre születtek, "esküdtek"!

Vándor, ki ide tévedsz az óriások völgyébe, erre visz utad, állj kicsit te is csendben. Állj közéjük ember! Állj melléjük! Hallgass rám kérlek!
Vigyázz!
Vigyázz rájuk.
Nyújtsd feléjük üres két kezed és fogadd szívedbe őket.
-Nézzétek Óriások, békével jöttem, nincs nálam fegyver!


11 megjegyzés:

  1. Fenségesek! A fák, és a hozzáillesztett szöveg is!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Én is gratulálok!!!
    Ahogy olvastalak, ott éreztem magam az óriások között... megpihenve törzsüknél, csodálhattam nagyságuk.

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus... Nekem is szerencsém volt hasonlók között járni, tegnap.

    VálaszTörlés
  4. Jó lenne ha a földön minden ember elolvasná e sorokat és megfogadná a tanácsot! Vigyázzunk értékeinkre! Mert ez az igazi érték!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó, ezt igazán szépen írtad le!

    VálaszTörlés
  6. Csodálatosak a fák és az írásod is.
    Márciusban kirándultunk a gyertyánosba.Nem hittem a szememnek.4 tagú 30 év körüli társaság jött biciklivel.Épp,hogy csak megálltak az erdőben és azonnal elkezdtek cigarettázni.Igen vissza kellett magam fogni,hogy ne tegyek megjegyzést.Szomorú,hogy ilyen tiszteletlen emberek is vannak.Nem tisztelik a természetet.

    Marcsi

    VálaszTörlés
  7. - Köszönöm szépen Karesz! :)
    - Igazán öröm számomra, hogy sikerült ... :)
    - Köszönet érte! Ne feledd a helyet és néha látogasd meg őket. Várnak! :)
    - Óóóh, ez igazán nagy elismerés! Jó lenne. :)
    - Köszönöm szépen Joe! :)
    - Nagyon köszönöm kedves Marcsi! Megértelek! :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű a megfogalmazásod,Kedves József!Tökéletesen összhangban a képekkel!Köszönöm szépen!ÉLMÉNY volt olvasni!ujváriné

    VálaszTörlés
  9. Én csak csatlakozni tudok az előttem irókhoz, hisz csak ismételni tudnám őket. Nagyon szép , de a blogodon mindig csodálatos dolgokat látok és olvasok.Köszönet:))

    VálaszTörlés
  10. Micsoda belső vívódás lehet ilyen hatalmas titkot őrizni! Barátod Neked az a pár fafej?;-)

    VálaszTörlés
  11. - Nagyon szépen köszönöm! :)
    - Igazán örülök tetszésednek! Köszönet érte! :)
    - Barát? Tán kicsit több is.
    http://mjozsef.blogspot.com/2010/05/oreg-fuz.html

    VálaszTörlés