A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. április 28., csütörtök

Zsömi kapitány

Már nem is tudom, mikor? Azt sem, hogy kinek? De emlékszem, tettem egyszer egy ígéretet Zsömivel kapcsolatosan. Íme. Ha nem is tengerész sapka és nem is igazán kapitányi, de egészen jól feszít alatta. Zsömi a kapitány.
Ebből következően én mint matróz, vagy gályarab? Végül is mindegy. Egy biztos, én húzom a lapátokat, még ha nem is vagyok leláncolva a padhoz.
Mikor pedig kikötünk, őkelme azonnal nekiáll és "gyöpül" mint a "tikok".
Én még kutyában nem láttam olyat, amelyik hozzá foghatóan sok zöldet enne. Gyakorlatilag napjában többször is csipeget, ahányszor csak hozzájut. Elvégzi a dolgát és már keresi is a füveit. Válogat. Egyes fajtákat előnyben részesít és azokat fogyasztja napi rendszerességgel. Vitaminhiány kizárva, mert naponta eszi a vitaminos tápot. Nem a gyomrában felgyülemlett szőrre eszi, mert nem öklendezi vissza, nem hány. Nem hasfájásra fogyasztja, mert semmi baj nincs az étkezésével, székletével. Különben is, már nyolc éve így csinálja, nem létezik, hogy azóta egyhuzamban fáj a gyomra.
Akkor miért is esznek a kutyák füvet?

8 megjegyzés:

  1. lehet, hogy a génjeiben van --anyja, apja,nagyszülei ,,legeltek'', mert vitamibhiányos volt a kajájuk, s a génjeiben van vagy megtanulta, holott nem kellene neki, mert ő nálatok jó körülményekközt él.

    VálaszTörlés
  2. Ez a sapkás kép... :)) Nagyon jó! :D

    VálaszTörlés
  3. Igazán jól néz ki Zsömi "kapitány":))
    A mi vizslánk is eszi a füvet, nem rendszeresen, de eszi...én úgy hallottam, hogy ilyenkor talán ég a gyomruk.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem egyszerűen imádják a fű ízét....Zsőmi aranyos,nem minden kutya tűrné meg a fején a sapit!

    VálaszTörlés
  5. Zsömi kapitányként is a gazdi társa, de ha hagytad , hogy ő legyen a főnök akkor, húzd a lapátokat!A kép szenzációs!
    Kutyarajongók portálon találtam e leírást, nekem meggyőző.

    "A különböző növények megrágása, kóstolgatása hozzátartozik a kutyák (macskák) környezetének megismeréséhez. Ahhoz hasonló folyamat ez, mint amit kisgyermekeknél tapasztalhatunk, akik minden új dolgot a szájukba vesznek, és ízleléssel, ajkuk tapintásával "ismerkednek" az újdonsággal. A kutyák és macskák is ekként járnak el, amikor "feltérképezik" a környezetüket. Megtanulják, hogy minek van jó, és minek kevésbé jó vagy rossz íze. Amit megkedvelnek, azt később is kóstolgatják, és ez szokássá is válhat. Tehát nem minden fűevés hátterében van feltétlenül hiánybetegség."

    VálaszTörlés
  6. - Még ez is lehet. Én is csak találgatok.
    - Ugye? Jobban áll neki, mint nekem.
    - Lehetséges. Én inkább tejet iszok, ha ég. :)
    - Ő eltűri a gazdi minden bolondériáját. :)
    - Köszönöm a nevében is! :)
    - Húzom én! Köszönöm szépen. :)
    Tényleg meggyőző.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon aranyos az a sapis kép!!! :)

    VálaszTörlés