A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. november 29., kedd

Ez csúcs!

Csúcs az időjárás! Csúcs! Nem?
Nem tudom másutt miként alakult, de nálunk tegnap -miután a ködöt felszívta- verőfényes napsütés volt az uralkodó. Olyan tavaszias érzésem volt, hogy még csak no! Nem csak nekem. Pár órára, volt szerencsém kifutni és még repülő rovart is láttam a víz felett. A kacsák meg hancúroztak a sekélyesben. Délre már meleg lett, mint tavasszal.
Át is ütemeztem fejben, az elképzeléseimet, mondván hosszú egy télelő lesz, maradhat a csónak, jövök majd még. Aha!
Mára virradóra olyan lett a fagy, hogy keményebb volt a jég a kocsin, mint a szélvédő. Gyanítottam ... Igazam lett! Egy éjszaka lefagyott az ág, majdnem teljesen. Vékony jég, de innét már csak hízni fog, ha marad az éjszakai fagy. Úgy néz ki. Napközben sem ment nulla fölé és a ködöt sem tudtuk "kiutálni" a környékről. Úgy döntöttem kiszedem a csónakot. Eddig tartott .......
Újabb átütemezés fejben, mivel mára előjegyeztem pár intézni valót.
Például az asztali gépbe is kellett végre venni és tenni gombaksit, mert rendre elfelejtette az időt. Este "rendes idővel" nyugodni küldtem és reggel már 2004-ben járt. De minden reggel 2004-ben. Hogy mi történt akkor vele, miért pont ott nosztalgiázott rendre? Nem tudom. Elintézve.
A nyomtatóba is kellett már felhajtani patronokat, mert mohóságában a színeset teljesen, a feketét meg szinte megette. Jóllakatva.
Az egyik üzletben is tettek nekem még a múlt héten egy ígéretet, annak is utána kellett nyomozni. Ígéret szinten maradt az ügy.
Még pár apróság, néhány ide-oda és kész.
Árpád barátom szerencsére ráért az üresen veszteglő utánfutóval együtt. Annyiban jó volt a nulla fok, hogy be tudtam menni a kikötőig, így a vontatmánnyal is. Kevesebbet kellett jégtörőzni, mint egy éve.
Akkor megizzadtam rendesen, hogy "Jön a jég!"  Most is jön, de most csak a kikötő előtti fokot kellett megkerülni. Szerencsémre kisebb mint a Horn-fok.
Csónak kiemelve, elszállítva, depózva. Kész.
Ja! A "farmotoros baetmaen" a képen. Már úgy két hete fotóztam, akkor is verőfény volt. Azóta sem, csak tegnap. Azért farmotoros, mert a hátára volt akasztva egy motor, ami tolta. A "baetmaen" meg annyit tesz, denevérember. Hisz repül ugyebár és bőr is volt rajta. Csak nem a "szárnyán". Kicsinység. Ennyin már, ugyan nem kukacoskodok!
.

8 megjegyzés:

  1. Annyit már elértünk,hogy a novembert "megúsztuk" a tél szempontjából,ennyivel is rövidebb a "szobafogság."Lehet,hogy a téli tennivalókra kevés lesz az időnk?(én nem bánnám)

    VálaszTörlés
  2. Szóval már időutazol is, nem volt elég fényképen nálam, rákaptál az ízére ugye?
    Nálunk a nap nem sütött már nem is tudom mióta. Mindig csak sóvárogva nézem a képeket Kékestetőről, na az a hegy gyakran a köd fölé emelkedik, mi meg szívjuk idelent.

    VálaszTörlés
  3. Itt az alföld tengersík vidékin szikrázó napsütés van, és +4 fok.Azért az az érzésem lesz ez még mínusz akárhány fok is.Jobb előrelátónak lenni, időben felkészni ahogyan azt leírtad.

    VálaszTörlés
  4. - Megúsztuk, de szobafogság nem lesz. Megyek másik irányba. :)
    - Rá bizony!
    - Lesz. Gyorsan tud változni. :)

    VálaszTörlés
  5. A napot már nem is tudom, hogy mióta nem láttuk,viszont a fagy se sűrű vendég minálunk!
    :)
    Hú, ez még rímelt is!

    VálaszTörlés
  6. Téged nem győz le a természet ereje, hisz örök védettséget kaptál az iránta való szereteted által:)
    Vigyázz azért magadra!

    VálaszTörlés
  7. +3fok van reggel 5.40-kor, épp ebebn a pillanatban és december van!!! vasárnap nagyot sétáltunk, tényleg olyan szép tavaszias idő volt

    VálaszTörlés
  8. - Verseld meg. Miért ne? :)
    - Ha nem bízom el magam, akkor talán nem. Vigyázok. :)
    - Ééés azóta már volt melegebb is! Itt biztosan. :)

    VálaszTörlés