A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. május 11., szombat

Körbe, körbe ...

Karikázva. S nem csak egyedül, hanem a "megfertőzöttel". Sőt!
Olyan jól sikerült Melindát megfertőzni ezzel a szamaragolással, hogy tegnap is Ő volt az értelmi szerző én csak kísérő. Társtettes. Szép komótosan -öreg ember nem gyorsvonat- elgurultunk a toponári gátig, részben a Zaranyi erdőn keresztül utána pedig a karavánúton.

Majd a gáttól végig a tópart mentén, egészen a Répási öbölig. (Sík ideg leszek a ténytől,hogy a Google keresőbe írva előszörre Répássyt köpte ki.
A Google idomításra szorul! Répássy is.)
Végre legalább sikerült pótolnom egy égbekiáltó hiányosságot.
Az öböl bejáratánál húzott hídon még nem húztam át s még fotóm sem volt eddig az alkotmányról. Nem arról ..! Erről. Annak asztala van.
Ennek a hídnak meg Melindája van -ott áll rajta- nekem meg mákom van. Nem a híddal! Melindával. Mit kibírt ...? Kit ...? Engem.

Ez itt pedig -a második képen- az öböl. Tele van vízzel. Úgy értem, magas a vízállás. Remek horgászhely, valaha szerettem ide járni. Most már csak szeretnék. Jövőre? Majd meglássuk.
Vak is aszongya.

Ezen a képen pedig a hídról a nagy víz, szembeni parton a füredi szőlőhegy alja. Előttem is víz, mögöttem is, alattam is. H'ába kérem, erre találták fel a hidakat.
A híd meg kibírt mindkettőnket. Átkeltünk. Eszerint nem nyomunk 500 kilót négyzetméterenként. Azért ez több mint megnyugtató! Persze nem bírtam magammal és a hosszú félszigeten végig a part menti keskeny ösvényen szamaragoltunk.
Tudjátok milyen az abszolúte göröngyös út? .... Egy hepe után két hupa!
Meg mellé a sok gyökér! ... Gyökerek! ... Na! Azokkal mindig csak a baj van.
Az idő kezdett későre járni, a sok szúnyog meg ránk. Mire elértük a Joker öblöt megvolt egy komplett véradás.

Íme a Joker öböl. Nevét onnét szerezte, hogy valaha állt a partján egy Joker nevű szórakozóhely. Sör, bor, diszkó s ami vele meg utána jár. Ez a hely azután valami okból leégett. Gondolom én a tűz lehetett az ok. Mi más? Az alapjai még megvannak -már porladozik a beton rendesen-, és szerencsére nem akarnak ráépíteni másik ricsajtanyát.

Innét már aszfaltra kapattuk a drótcsacsikat s a 67-esen, Kaposfüreden átszamaragolva visszajutottunk Somogyország fővárosába. Nem volt rossz túra első nagyobb, közös nekifutásra. Akarom mondani nekigurulásra.

8 megjegyzés:

  1. Lassan mehetnénk együtt is. Jönne az asszony is (ha lehet).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már miért ne? Már miért ne jöhetne? Egyeztetnünk kén ókor. Melinda azt forgatja a homloklebenye mögött, hogy esténként -ha az időjárás is engedi- tekerünk. Én meg azt mondom, már miért is ne? Legalább saját erőből, edzetten mászok fel a műtőasztalra.

      Törlés
  2. "Hej, ha én is én is..." De sajnos, nem tudok biciklizni (sem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak azt hiszem hogy tudok. Múltkorában is a könyökömet használtam szélességjelzőnek -persze a fal meg egyből kihasználta és közel jött- így most zománchiányos vagyok jobb könyéktájon.

      Törlés
  3. Gratula, az első közös szamaragoláshoz!Élvezetes lehetett,leírásodból nekem az volt.Na és ha göröngyös, meg a szúnyogok is, meg tekerni is kell......
    csak így tovább.

    VálaszTörlés
  4. Jaj,de irigyellek benneteket!!! Én is szeretek biciklizni, de per pillanat csak falun belül karikázunk a legkissebbikemmel a boltig, meg vissza.....A régi szép idökben mennyit mentünk a fiú "barátnöimmel" le a Tiszához, meg Országos Camping találkozókra, meg esténként csak úgy tekertünk......:-)) De jó is volt.

    Na, de majd ha a csajok nagyobbak lesznek, mi meg idösebbek és a párom is végre hazatér Németböl megelégelve a sok munkát...akkor majd újra nekilátunk edzeni..:-)))

    Söt elékpzeltem már azt is, hogy majd egyszer lesz egy autóhoz köthetö házikónk és elindulunk világgá...megállunk valahol, kicsit letelepszünk, körbenézünk és megyünk tovább.:-) De jó lesz majd!

    Kivánok neked nagyon szép napot. Jól felbujtogattál most a kerékpározásra ezzel az irásoddal. Felébred a legkisebb, akkor megyünk egy karikát.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, ugye!? Ez egy jótékonyan fertőző dolog. :)
      Jó kerekezést és szép napokat hozzá! :)

      Törlés