A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. május 9., csütörtök

Lassú munka ..

A lassú munkához idő kell.
Nem tudom kitől származik a mondás -biztosan nem napkeleti bölcs volt az illető- de igaz.
Három napig -no nem egész napot- vacakoltam Pöti régi drótszamarával. Jó volt, megkímélt, csak hát. Ha valami jó, még jobb kell. Közben meg el lehet rontani a nagy igyekezetben. Szóval jó sokat piszmogtam vele. Mégis gyorsabb voltam mint a bicikliszerelő.

Ő ugyanis még nem készült el az enyémmel. Nem azért mintha én lennék a jobb, hanem mert egy nappal elkalibrálta magát. Abban a hitben volt, holnapra ígérte. Most már biztosan!
Szóval ez a bordó szamár.
Eredetileg egy "montenbika" így aztán nem zörgött rajta sárhányó. Volt kettő elfekvőben "Joe bácsi" padlásán, no meg ott kallódott az Ő levedlett szamara. Azt meg kineveztük szervdonornak. A két fékkar az enyémre megy a töröttek helyett, a csomagtartója meg emerre. No persze ezeket az ősöreg szamárszerveket csiszolgatni, festeni kellett felszerelés előtt.
Meg ugyebár igazítani rajtuk -főleg a tartóelemeken-, mert nem erre a típusra gyártották valaha. Azért csak felkerültek.

Ha már lúd, legyen dagadt! A szép új sárhányók megkövetelték maguknak a szép új s ízléses prizmákat is. Most aztán, rendesen adtam a biztonságra -rajta hagytam a régi ékszereit is- és felékítettem újakkal a szamárkát. "Csillog-villog mint Salamon töke. Pedig lányszamár. Miután felkerült rá a sok szerv, flanc, jöhetett a glanc. A színes autóvakszomból kentem fel ő csacsiságát. Száz szónak is egy a vége! Nekem tetszik. Melindának is. Pöti válaszára még várni kell.

Bónusz!

Ama bizonyos Salamon ama fényes tökkel. Ki tudja a mondás eredetét?
Én egyet találtam, s meglepő az eredmény. Az a tök, nem is a töke!
Ha érdekel, s ugyan már miért ne érdekelne? Akkor: katt ide!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én Kovalcsik Bertalan nevű volt kollégámtól tanultam. Őt szoktam idézgetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nohát, ha Komjáti, akkor mégis keleti bölcs. :)

      Törlés