A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. május 25., szombat

Veterán műszaki

A szünetnek vége. Rövid lett.
Nem bánom.
Arról van szó, hogy mint már említettem, eddig ideiglenes műszakival rohangáltam. Emiatt aztán kedden (21.) beslattyogtam a kórházba és úgy készültem ott maradok. Nem úgy!
No nem sokat, esetleg ha két napot.

Kezdem az elején.
Néhány hete csináltak nálam terheléses vizsgálatot, ami semmi romlást nem mutatott, csak épp nekem nem tetszett. Kissé keveselltem. Ezután jött a koronária ct, ami viszont az orvosoknak nem tetszett. Nem volt eldönthető, hogy a hét évvel ezelőtti állapothoz képest stagnálás, avagy kisebb romlás van?

Az jól látszott, hogy a stentek jól vezetnek, csak a két másik szűkület volt kérdés. Maradtak 50 százalék környékén, avagy nagyobbak? Döntés? Szívkatéteres vizsgálat. Ha nincs gáz, akkor egy nap, ha van és újabb stenteket kell beültetni, akkor kettő. Utóbbira készültem.

Nem mintha született pesszimista lennék, csak épp vannak esetek mikor a rosszabb dologra szeretek felkészülni, mert akkor csak kellemes meglepetés lehet a vége. Az lett. Ott bent a helyzet hét éve változatlan.
Azért szerdán még lógtam kicsit, mert bal kézből elsőre nem sikerült a vizsgálat, a másikból felment. No meg más szurkálások is esnek ilyenkor, aminek hegedni kell, így aztán kissé húzott is a két csuklóm.
No meg a pecsétes papír! Az is szerdán volt. Végre nem ideiglenes, hanem végleges műszaki. Igaz, csak amolyan veterán műszaki. Egy évre.
Évente terheléses. Mindaddig csak az és csak évente, míg panasz nincs.
Ennek örömére aztán, Melindával ma körbeszamaragoltunk a Desedán. Tapostunk pár órát s vagy egy húszast. Azért csak ma, mert tegnap meg gombajárat és csónakjárat volt. Kivételes hét. Asszonyka szabin van.
Majd hozom a gombás képeket is. Meg ... Meglepetés!

A mai úton a hattyúk okoztak igazi meglepetést. Nem ismertem eddig ezt a családot. Ezért aztán a hattyúsrác barátságossága nagyon meglepett.
Az első képet tán ha két méterről készítettem és még csak nem is fújt!
Pedig ott volt a párja is és mint utóbb kiderült, az idei kicsik is.

9 megjegyzés:

  1. Kedves Józsi!
    Szívből örülök, hogy "jól vagy"!
    Remélem, még jó néhány évig hasonló, vagy ennél jobb egészségben írod majd beszámolóidat! Amiket én nagy örömmel olvasgatok!
    A hattyúk csodásak!
    További minden jót!
    Üdvözletem egész családodnak: Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm s üdvözleted átadom! :)

      Törlés
  2. Örülök, hogy jól vagy és nincs baj. Nagyon szépek a képek, ma én is találkoztam 2 hattyúval, hasonlóan barátságosak voltak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Végre találkoztam orvossal, kinek hasonlóképp járt az agya mint nagyapámnak s nekem is általában. Azt mondta: -ön sokat mozog, tegye ezt továbbra is így, de emiatt aztán fájdalmak is vannak, lesznek s ez így természetes.
      Nagyapám ezt rövidebben szokta: -örülj fiam hogy fáj, az azt jelenti még megvan! :)

      Törlés
  3. Micsoda cím! :D Veterán műszaki... Nem semmi! Műszaki állapotodat tessék még kb. 50 évig fenntartani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ötvenig? Hm. Annyi idő alatt aztán már az egész emberiség agyára mehetek, nem csak a környezetemére. :)

      Törlés
  4. Örülök, hogy a helyzethez képest minden rendben!
    Nekem egyébként, szimpatikus a veterán műszaki, így legalább évente egyszer biztos, hogy alaposan kivizsgálnak!
    ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Ez az! Ezt lógtam el, kihagytam két évet. Ezután jó gyerek leszek. na jó! Igyekszek az lenni. :)

      Törlés
  5. Gyönyörűek a hattyúk, csodásak a fotók!
    Vigyázzatok magatokra kedves Józsi és Melinda:)
    Szeretettel. Magdi

    VálaszTörlés