A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. június 22., szombat

"Összeomlás"

Kezdődött azzal, megvadult a computer mause. Túlpörgött szegénykém és egy kattintásra két parancsot adott ki.
Okozott ezzel bonyodalmakat, de inkább csak felesleges melót. Most végre nyugdíjaztam és az utódja remekül kattog.
A következő lépés Melinda telefonja volt. Eszement sebességgel, körkörösen váltogatva mutatta az alkalmazásait. Mást nem.

Rövid oknyomozással arra jutottunk, valamit beleborított a táskájába és egyúttal lemosdatta a szerencsétlen masinát. Cseppet ragadt.
Szinte egyidejűleg dobta fel a talpát a laptopom is. Joe fiam kiderítette, összeomlott az operációs rendszer, mindent újra kell telepíteni.
A számítógépet bevállalta ő, a telefont meg én. A telefont esélytelennek ítélte, készülékcserét javasolt. Kicseréltem. Az enyémre. Egyformák. Átraktam a SIM kártyákat oszt kész.
Gondoltam, ha esélytelen, akkor ezt a haldoklót meg megműtöm. Miért ne? Amit ember egyszer elrontott, azt simán tovább lehet rontani. Legfeljebb a végén én is azt mondom, bár a műtét roppant sikeres, de a paciens elhunyt. "Ettem" én már elázott "elektromos roggyantat! Egy ízben például olyan vonalas telefonkészüléket, ahol már csak kalapáccsal mért ütéssel lehetett a nyomógombokat beverni. Málnaszörp kötött bele. Úgyhogy, nem minden reménytelen, ami annak látszik. Szétkaptam őkelmét.
Illatra tán a kullancsriasztót nem állta. Vagy állta? Beállt! Mint a vízálló órák. Belemegy a víz és megáll. Bő oldattal -alkohol- addig öblögettem, míg tisztának nem ítéltem. Jól bírta a szeszt. Egy napig száradt, majd összeraktam és ... És láss csudát! Működik. Ami már azért egy külön meglepetés, mert eszerint össze tudtam rakni.
Joe fiam, meg reggel bevágtatott az újratelepített masinámmal.
Immár ez is jól működik, ami hiánya, az pótolható. Testre szabom apránként.

4 megjegyzés:

  1. Jó hogy vannak a környezetedben olyan emberek, mit te, a fiad, a párod. Így ha valami gond van valaki holmijával, talán akad olyan személy, aki képes a jobbá tételre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én újabban sokat bütykölök. Megy vele az idő is,de vannak dolgok amit egyszerűen nincs szívem kivágni, kicserélni mivel manapság ugyanabból már csak silányabbat gyártanak.

      Törlés
  2. Akkor végülis minden megoldódott:) Vannak ilyen pech sorozatok, nálunk is volt nemrég, Murphy törvénye:) Jó testre szabást:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsésen, de meg. Vannak. Murphy törvényei igencsak helytállók tudnak lenni. :) Már meg is van!

      Törlés