A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. június 13., csütörtök

Találkozunk ....?

Mondhatni, most van a szezonja, köszönhetően a sok esőnek a korábbi évekhez viszonyítva több is piroslik és nagyobbak a szemek is. Az illatát és ízét leírni nem tudom. Ki még nem érezte az illatot, nem kóstolt erdei szamócát, pótolja a lemaradását sürgősen, mert elképzelni sem tudja a veszteségét!

Ezt pedig csak úgy!
Csak úgy hoztam mutatóba, mert bár korábban szerepelt nálam fotó róla, de minden esztendőben -virágzásakor- megcsodálom a Deseda arborétum hatalmasra nőt fáját.
Liriodendron tulipifera.
Magyarul tulipánfa.
Latin nevét puskáztam, de úgy tudom, Észak-Amerikában őshonos és a kétszáz esztendő sem elérhetetlen életkor a számára. Mint ahogy szülőföldjén elérheti a hatvan méteres magasságot is és a három méteres törzsátmérőt.
Ezekhez a méretekhez és korhoz, még kis ideig várni kell ezzel a fával.
Lehet talán ötven éves? Talán.
Nézzük majd meg! 150 év múlva - tehát 2163. június 1.- várok minden érdeklődőt a Deseda arborétumban. Ha nem lennék ott, akkor előre is elnézést kérek, vélhetőleg más dolgom akadt, másutt.

6 megjegyzés:

  1. Megpróbálok ott lenni, de ha kések pár percet, mindenkitől elnézést kérek előre is :D :D :D

    Szerintem erdei szamócát még én sem ettem...vagy nem emlékszem rá...vagy tényleg nem ettem, mert akkor emlékeznem kéne rá a leírtak miatt.


    Nagyon szép lehet élőben az a virág :)

    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj. Egy hölgy késhet. Majd várok kicsit. Akkor már rá fogok érni. :)

      Törlés
  2. SZép reggelt neked!

    A múltkori biciklizést isemlegetem még egy darabig, mert akkor is tóled kaptam kedvet hozzá.:-)

    Most meg azt érzem, hogy el kell mennünk egy erdöbe szamúcát keresni....:-))) Azt hiszem mondom azuramnak( most itthon van vasárnapig), hogy menjünk el a Mátrába szombaton délelött...) Biztosan lesz kedve hozzá.

    A tulipánfa! Tényleg csodás. Anukámnak a "botanikus kertjében" - mert úgynéz ki!!! - van egy gyönyörü nagy fa!!!Eszméletlen szép!

    Kivánok nagyon szép napot és köszönöm az újabb csodás ötleteket!-)

    Batorba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már egy kész program. Biciklire pattantok, elkarikáztok az erdőig, kerestek szamócát, ... Remélem találtok! Tegyél fel egyszer egy képet arról a szép fáról. Kellemes hétvégét nektek! :)

      Törlés
  3. Már meg is van, hogy a következő életemben mi szeretnék lenni:) Nem szamóca:) Tulipánfa.
    Gyönyörűek és hihetetlenül sok évet megélnek, szépségüket sem veszítve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez remek! Akkor ha az leszel, inkább nálad találkozzunk a jelzett napon! :)

      Törlés