A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2020. április 9., csütörtök

A hadiállapotnak vége

2020.04.09. Naná, hogy itthon!

A COVID-19 "mittudomén" hányadik napja? De ugyebár nyitottam egy új időszámítást is, és akkor a kijárás korlátozásának "mittudomén" hányadik napja?
Mint már mondottam, tudhatnám, hogy hányadik, de pont nem érdekel. Attól nem telik gyorsabban ha számolom, sőt!

A hadiállapotnak az erkélyen, ezennel vége. De csak annak! Mostantól a "háború" lecsengésének időszaka következik a teljes "békekötésig".
Mondjuk a képek még nem azt tükrözik. Délelőtt még teljes fronton dúlt a küzdelem. Meg dőlt a por. Mára maradt az ablakszárnyak csiszolása, megszabadítása a fehér lazúrfestéktől. Nem volt kispályás meló. Nagy meló nagy por. A képen az csak kis bemutató, mert részben elszállt, részben meg közben is begyűjtöttem.
Ha már a csiszolás. Ennyit a tervezésről. Két naposra terveztem. Úgy is lett. Két teljes nap, meg még két fél. A kettő azért stimmelt.
Az ablakszárnyakat azért nem csiszolhattam flex csiszolóval, bármennyire is rusztikus kivitel a cél.
A szárnyaknak, ahhoz, hogy patentul zárjanak, simának kell maradni és egyenesnek. Nem lehet kagylós még enyhén sem. A kívánt végcél érdekében, a szalagcsiszolóval csináltam. Megevett öt szalagot. Szakadt. Kicsit dühített néha, mert olyan is szakadt aminek még a szemcsefelülete végett munkaképesnek kellett volna lenni. Kifoghattam valami gyengébben ragasztott csomagot.
De nem nyavalygok. Elkészült. A képen még nem teljesen kész, de már igen. Sőt!
Azóta ki is takarítottunk, szinte már hiányzik a por illata -meg a jelenléte is- az orromból, és az első réteg lazúr is fent van. Holnap indulhat a visszaüvegezés.
Felül. A kibontott belső drótüvegeket már visszaépítettem és a két üveg közé raktam be hungarocell szigetelést. Tudom, a kőzetgyapot jobb lett volna.
Szóval lesz még meló dögivel. Holnap nagypénteki üvegezés, meg még ami belefér.
Az már biztos, bár a munka dandárja meg lesz az ünnepre, de a végleges még nem.
Majd még mesélnem kell róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése