A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2020. április 7., kedd

Új meló, nagy meló


2020.04.05. "Maradj otthon!"

A COVID-19 "mittudomén" hányadik napja? De ugyebár nyitottam egy új időszámítást is, és akkor a kijárás korlátozásának "mittudomén" hányadik napja?
Mint már mondottam, tudhatnám, hogy hányadik, de pont nem érdekel. Attól nem telik gyorsabban ha számolom, sőt!

Maradtam. Ma is, tegnap is.
Viszont túl gyorsan telik az időm. A meló meg lassan halad.
Ma olvastam egy hozzászólást -teljesen véletlen, mert sem olvasni,
sem írni nincs igazán időm-, ahol azt nyilatkozta az illető, hogy: -"a maszk az egy marhaság, csak megfulladni lehet alatta". Nos, rossz hírem van az illető számára.
Ha ezen maszk alatt, vagy a varrott alatt, nem kap levegőt, akkor erősen veszélyeztetett a tüdeje okán. Ha nem bír alatta levegőhöz jutni, akkor: -"maradj otthon!"
Tegnap, délután tudtam csak belefogni a melóba, ezért úgy négy órát csiszoltam flex csiszolóval.
Ma úgy 6-7 órát, zömében flex csiszolóval, de rezgő sarokcsiszolóval is és szalagos síkcsiszolóval is. Végig maszkban és plexi munkavédelmi szemüvegben.
Csak azért mondom, mert átjön a maszkon a levegő, a port meg rohadtul nem bírtam volna.

No meg azért mondom, mert az új időrabló meló az erkélyfal felújítása. Anno mi üvegeztük be, faszerkezetes, három nyíló ablakkal és oldalanként egy-egy világító ablakkal, felül pedig három világítóval. Alul meg a gyári drótüveg panelek.
Dupla üvegezés az összes fronton. A meló azzal kezdődött, hogy a világító ablakokból kibontottam az üvegtáblákat, hogy akadálytalanul hozzáférjek a faszerkezethez.
Azután hajrá! Lecsiszolni a fehér lazúrfestéket.
Jó meló. Kissé strapás.Nem kissé. Kezdek kicsit büszke lenni magamra így hatvan felett.
Természetesen ez sem a terv szerint megy.
Van még csiszolni valóm is, belül a drótüvegezés második frontját is ki kellett ma bontani.
Hiába no! A jó munka először is rombolással kezdődik, majd meg idő kell hozzá. Meg idő, meg idő ...
Meg türelem, meg sok-sok minden.
Egyre inkább úgy látom, nem lesz meg húsvétra.
Nagy fába vágtam (harapott) a flexem!
Van ennek a melónak plusz pozitív haszna is! Úgy vélem, végre imádkoznak értem rendszeresen. Imába foglalják a nevem a szomszédok.

2 megjegyzés:

  1. A drót üvegeknél vigyázz, ha azok gittelve voltak, nagyon nehezen tudod épen kivenni az üvegeket és irtó macerás kipiszkálni a gittet. Általában az ember elveszti türelmét és előbb utóbb belecsap az üvegbe az meg elreped. Ha gitt, javítsd ki a gittet ahol kéri és ne bántsd a régit... Jó munkát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a jó tanácsot! Szerencsére a belsőket már anno én építettem be és szilikonnal. Az utcafronti az hagyományos. A szakik gittelve építették be szögvasra a vaskorlátba, és a hátsó támasza is szögvas. El is van repedve a háromból kettő. Gondolkodtam a cserén, de elvetettem. Nem éri meg a vesződséget. Majd valamikor lefóliázom.

      Törlés