A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2020. április 12., vasárnap

Belaktuk. Húsvétra sikerült.


2020.04.12. Naná, hogy itthon!
Pláne! Húsvét van.

A COVID-19 "mittudomén" hányadik napja?
De ugyebár nyitottam egy új időszámítást is, és akkor a kijárás korlátozásának "mittudomén" hányadik napja? Mint már mondottam, tudhatnám, hogy hányadik, de pont nem érdekel. Attól nem telik gyorsabban ha számolom, sőt!

Elkészült, belakható szintre. Be is laktuk.
Hol is hagytam abba? ... Ja! Nagypéntek melóval telt.
Reggeltől estig. Annál többet már csak tegnap sikerült dolgozni. Munkás egy szombat lett. Hiába no. Karanténban nincs szabad szombat! Dübörgünk, mint ...
Szóval. Felkerült a második réteg lazúr, visszaszereltem az ablakszárnyakat és ami a legnagyobb meló volt ... visszaüvegeztem a világító ablakokat. Mind az ötöt dupla üveggel, szilikonágyba.
Elméletileg a két üveg közé semmi nem juthat be.
Meli lefestette a virágtartó vasállványát és megpucolta a több "négyzetkilométernyi" üvegfelületet. Tegnapra esett még a falak és mennyezet átszínezése és a felcsiszolt polcok pácolása, visszacsavarozása. Este nyolcra lett csilli-villi.
A részleges berendezés szinte már pillanatok alatt ment. A többi majd az ünnepek után. Virágok, stb. Majd a totálra készet is megmutatom. Zöldövezeti lesz, mint volt is. Csak kicsit másként.
Most a lényeg a "here-bere". Húsvétban nincs meló. "Ágynyugalom" lesz, "mértéktelen" zabálás s mindenféle kulturálatlan "toszós-kardozós" filmek nézése.
No meg ez a blog, esetleg még egy a másikon, és "mértéktelen" kávéfogyasztás. Természetesen az erkélyen! A mai kávét is ott ittuk meg és most a blogot is ott írtam.
Van itt minden hozzá. Kényelmes fotel, villany, konnektor, radiátor ha hűsebb az idő, de most épp a nap fűt. Kell majd egy napenergiával működő ventilátor a nyárra.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nyugalomban, békességben, kellemetlen eseményektől mentesen és szeretetben.
A család, gyerekek, unokák távolságát hidaljátok át a huszonegyedik század kütyüinek "agysorvasztó hullámai" segítségével. Tudom, a videókép nem ugyanaz, mint egymás lábát rugdosni tormás csülök és sonka rágása közben.
De most ez van. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a kellemes lakhoz, további kellemes ünnepet kívánok Nektek Józsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük és viszont kívánjuk! Vigyázzatok magatokra! :)

      Törlés