A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 4., kedd

A vándorok

Talán még emlékszel kedves olvasó, mikor a vándorok útra keltek, nekimentek heted s hét határnak és csak mentek, mentek megcsodálni a mesebeli üveghegyeket. Ám azok már ledőltek s így ők láthatták és megörökíthették az üvegtenger megszületését.
Bizony a képeken látszik, "nem esett messze az alma a fájától"! Az évek során a "vándor" igen jól kitanította fiát arról, hová tekintsen a szépre és miképp örökítse azt meg. Néha elcsodálkozom azon, hogy ők ketten sokszor jobb képeket készítenek telefonnal, mint más ember fotómasinával. Voltam is a bajban, miként válasszak a kapott anyagból? Aztán amellett maradtam, két olyan képet veszek elő, min látszik a nap fénye, meg a kettő egymással kicsit ellentétes. Azért mert ma nagyon "ráhangolódtam" a napfogyatkozásra, de hát az idő nem volt kegyes, mifelénk felhőktől rejtve zajlott le. Fény s árnyék, hidegség és melegség, jéghegyek és zöldellő fű, élettelen vízfelszín és a csipegető kacsák. S még sorolhatnám! Csupa-csupa ellentét!
Ellentétekben amúgy sincs hiány az utóbbi időben! No, de ebbe most inkább nem megyek bele, mert itt a szépről van szó. És kép! Íme hát az üvegtenger a zajló, a part mentén torlódó jégtábláival, ahogy hirdeti a jeges szél, a tél erejét. Szinte sugározza a hideget, ám mégsem barátságtalan, enyhíti a nap fénye, csillogása. A parton pedig -a képre tekintve- hihetnénk tavasz van! Nyoma sincs a télnek, csak a fű üde zöldje, a nap meleg fénye és a színes, vidám kacsák kicsinyke serege. Szinte hallom lármás táplálkozásuk!.............. Pedig még "szorít" a tél!

1 megjegyzés:

  1. Mily ismerős látvány szemeimnek....És ha még hangos kép is lenne, és hallhatnánk, hogyan sustorog, sikongat az egymásra torlódó jég....

    VálaszTörlés