A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 22., kedd

El(l)opott betűk

Nem ítélkezem. Hogy is tehetném? Csak megemlítem, mert már nagyon beszédtéma lett, sőt talán már legendássá is vált és rajta röhög a fél ország. Remélem csak a fele és csak az ország. Pedig mindenki követ el hibákat, vét. Én is. Legutóbb például, kedves barátomat idézve, "mivel vastagok az ujjaim" k helyett m betűt ütöttem. Túl közel vannak a klaviatúrán a kis rohadékok.
Jó, jó! Kétségkívül előnyöm van a kézzel íróhoz képest, mert ha észreveszem egyszerűbb kijavítani.
Kicsit zavarban vagyok, mert ellentmondásos számomra a hír azon része, hogy hová is került az ominózus bejegyzés. Beszélnek emlékkönyvről is, meg emlékfalról is. Nem mindegy! Egyiket nehezebb kijavítani, mint a másikat. Megpróbáltam utánajárni a "neten", de mikor végre találtam egy ezzel foglalkozó cikket, hát arra akkora vírus volt települve, majd kiverte a védelmi rendszer a biztosítékot, meg a képernyőt. Marad hát a találgatás, meg az írott sajtó? Hopp! Egyet találtam, itt meg hírességek faláról tudósítanak.
Akkor falról lehet szó? Nekem nyolc. Híresnek híres az már most is látszik. Túlságosan is. Pedig kis beleéléssel nem is oly nehéz mentséget lelni.
Este volt, fáradt is és ráadásként evés után. Ez egy magyaros ételeiről híres csárda emlékfala. Egy jó, magyarosan csípős -amolyan könnyfakasztó- pacal után próbált már valaki szépen és helyesen írni? Pláne falra. Mikor nem is lát a könnyeitől. Ugye? Hát ha még a beleket is megtekeri! Huhúúú!
Aztán olvasom itt egy hozzászólásban, az is lehet ellopták a l betűket.
Meg van szakítva az írás, amúgy elférne. Lehet ott is volt, csak jöttek a manipulátorok, összeesküvők, lejáratók és egyszerűen leléptek az elnöki betűkkel. Mi ebben az elképzelhetetlen? Sokkal egyszerűbb két betűt elcsórni, mint az egész szöveget. Pláne fallal együtt. Mondjam kik lophatták el? Ugye, ne! Na neee!
Más felvetések szerint, minek ír? Ezt már tőlem is kérdezték. Csak!
Ő pedig azért ír, mert muszáj neki. Ő a köztársasági elnök. Hogy nézne ki, ha még írni sem tudna. Tud Ő, csak hát csúszós pálya a magyar nyelv, sokan elvéreztek már rajta. Azok is, kik a beszédeit, beterjesztéseit írják. Vagy átnézik. Nem rúgták ki őket. Érdekes. Vagy nem?
Mások azt vetik a szemére, a magyar nyelv védelmét, művelését tette elnöki programja leghangsúlyosabb elemévé. Igen. És? Miért, nem elég súlyos? Amúgy meg Ő így műveli, csak még kicsit gyakorolni kell.
"Figyeljen mán! Gyönnek hebák, hát gyönnek! Majd javíjjuk."
Erre gondoltam. Régi vágású úriember, hát a régies módit szeretné művelni, csak még gyakorol kicsinyég. Oszt megy majd.
Különben is. Ez a legnagyobb problémánk nekünk, két eltűnt betű?
Mi minden tűnt már el ebben az országban Ajjaj! Most végre majd minden a helyére kerül. Helyre raknak bennünket. Minden megkerül, megindulunk a fejlődés útján és kilábalunk. Majd fejlődik az elnök úr is velünk együtt és idővel előkerülnek az elveszett betűk is. Haladunk és a kilábalás után belábalunk. Hogy mibe? Tudja az a ...., aki tudja. Én nem vagyok főméltóság. Csak abban vagyok bizonyos, hogy az egyéb eltűnt sok-sok dolog nem fog előkerülni. Sőt, közben még egyebek tűnnek el! És egy idő múlva már rohadt sok minden fog hiányozni. De a betűk talán meglesznek.
Azok meg! És akkor? Kurvára nem fog érdekelni már senkit sem.


7 megjegyzés:

  1. HU!!!
    DE egyetértek veled, ezzel kell foglalkozni!
    Fejlődés lesz e????Az eltűnt megkerül e???A hírek valósak e???Az elnökök,elnökök e???A szavak igazak e???
    Majd az idő választ ad.

    VálaszTörlés
  2. Reménykedjünk, hogy igazad lesz " oszt megy majd ", és nem egyedül...! Addig majd mi szégyenkezünk helyette is.

    VálaszTörlés
  3. A k helyett nem m-et akartál írni? :-)))

    VálaszTörlés
  4. Ejnye-bejnye, de rosszindulatúak vagytok. Hát ő is hibázhat. Ja abban a pozícióban, ha tökéletesnek nem is, de sokkal igényesebbnek kell(ene) lennie? Ekkora szarvashibák vétése következtetésre adnak okot. Mert nem ez volt az első kapitális. (Lásd az újévit is.) Az ezekből (is) levont következtetések nem éppen hízelgő az Orbánfőre, a „főnökére”, sleppjére és rajongóira nézve.
    Kutakodni is veszélyes. Ilyen módszerekkel is lehet az internetet korlátozni. Én legalábbis még óvatosabb leszek. De csak ott, ahol a bukszám bánhatja hebehurgya viselkedésem következményét, egyébként a pofámat kinyitom. Lehet, hogy csak addig, míg azt is valamilyen netes vírussal be nem tapasztják. Ezt nem csak magamra, hanem a kritikusabb szemű, tollú bloggereker is értem.

    VálaszTörlés
  5. Hupsz ismét egy kis bakika Pali bácsi tollából...az első esetnél csodálkoztam, hogy még ilyet! De mára már nevetnem kell...szánalmas az Elnök Úr, mert a fejében nagy az űr:)
    És szerintem még anno a Tv Tornát nagy hiba volt abba hagynia, mert azt legalább jobban csinálta:)))
    Egyébként meg szégyen, hogy a médiának ez a legnagyobb híre, miközben országunk háromnegyed része a megélhetésért küszködik! Terelgetnek bennünket mint a birkákat, hogy az igazán fontos dolgokkal ne foglalkozzunk!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy nálam jártatok és figyelemre méltattátok agyalgásom.

    VálaszTörlés
  7. Mikor lesz már itt emberi arcú világ? A dühöngésen már túl vagyok, mérhetetlen szomorúságot,csalódottságot érzek. Aggódom a gyermekeink jövőjéért.

    VálaszTörlés