A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 20., vasárnap

Hóvirág

A tavasz kicsiny hírnöke.
Lassan már el is nyílt.
Régebben, mindig hóvirággal köszöntöttem a hölgyeket nőnapon.
Idén már nem lehetett.
Illetve lehet, ha képen viszem haza.
Védik, hát tiszteletben tartom.

A teljes tiltással ugyan nem értek egyet, mert amerre én jártam, sok van.
Nem mondom, hogy "kaszálni" lehetne, de sok van.
És pont ezzel a "kaszálással" van baj. Az esztelen módon való gyűjtés miatt kellett tiltani a szedését. Mikor szezonja volt szedték gyorsan, gyorsan. Feltépték hagymástul, vitték mindenestül. Gyorsan kellett a minél nagyobb haszon reményében, mert hamar elmúlik.
Talán elég lett volna a kereskedelmi célra való gyűjtést és az árusítást megtiltani. A békés erdőjáró, ki összeszed egy-egy csokorral akár magának, akár a szeretett hölgynek, na ő nem fogja kipusztítani.

7 megjegyzés:

  1. Így van. Szerencsére nagyon sok van belőle, és túlzó ez a szabályozás. Talán egyszer enyhítenek rajta. Jó lenne, mert én is nagyon szerettem vele hízelegni a hölgyeknek.

    VálaszTörlés
  2. Mindig nagyon örültem a nőnapi hóvirágcsokornak...jobban, mint bármi másnak. Hát ezt elvették tőlünk... ezt is.

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom Annaliz írásához én is így gondolom, kedves kis virág és én nagyon szeretem:))

    VálaszTörlés
  4. Én is beállok a sorba, teljesen igazatok van!:)
    Azt hittem, hogy én fogom fel nehezen ezt a nagy tilalmat...már ezért is megérte közétek jönni!:))
    Kellemes délutánt, estét mindenkinek!:)

    VálaszTörlés
  5. Most kicsit kilógok a sorból... soha nem szerettem a leszakított virágokat. Azzal az elmélettel együtt sem, hogy a virág sorsa az öröm okozása egy múló pillanatban. Mámoros örömmel tölt el az erdő hófehér szőnyege, vagy a kertben a nyíló virágok, de a vázában nem szeretem. A letarolt hóvirágmező az erdei útszélen... tényleg, inkább egy fotón kapni, egy egész erdőnyit!

    VálaszTörlés
  6. Erikának adok igazat ,én is a természetes helyén szeretem a virágokat,viszont nyáron ,ha kirándulunk az erdőben azért viszek egy csokor vadvirágot a vázába:)
    Kellemes hetet kívánok !

    VálaszTörlés