A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 5., szombat

Jószágok

Ezek a képek még mindig arról a napról "származnak", mikor a Tókaji parkerdőn tettünk sétát. Közvetlen Kaposszerdahely előtt kell lekanyarodni és ott mindjárt "belefut" a kíváncsískodó a falusi, tanyasi állattartásba.
Bár van egy hatalmas istálló is, az ahogy elnéztem csak éjszakáztatásra van, amúgy szabadon legeltetik a marhát és a sertést is. A lovak, szamarak meg rideg tartásban vannak egy karámban.
Épp hajtották be a jószágot a legelőről és az istállóztatás előtt még faltak egyet a vályúkba kihelyezett száraztápból.
Jól megrakták a bendőt napközben a tejelők, látszott a feszülő horpaszon, a tőgyek dagadtak a tejtől. Még a fejés ideje hátra volt. Legszívesebben bementem volna kicsit nosztalgiázni.
Letettem róla, mert hajtás közben olyan óbégatással és trágársággal dolgozott az egyik suhanc kondás, hogy minden kedvem elment a társalgástól. Elképesztően magas szinten művelte az agyi abnormitást. Orvosi szakfolyóiratok vezető cikkeit, vagy tankönyvek lapjait lehetne teleírni a fazonról.

5 megjegyzés:

  1. Örülök neki, hogy láthatok és olvashatok érdekességeket a blogodon , mert itt pesten nem sok lehetőségünk van megnézni életben amiket itt nálad láthatok. Néha ha lejutok vidékre élvezettel sétálok és nézek meg mindent. Igazi gyermeki ujjongással élem meg a dolgokat:))
    Köszönet:)

    VálaszTörlés
  2. Pedig egy igazán cifra káromkodás legalább akkora teljesítmény, mint egy vers megírása.
    Még Miskolcon laktam. Diósgyőrben dolgoztam, és az ebédidőt a közeli fagylaltosnál vett gombóccal sétálva töltöttem el.
    A vár előtt hosszan az öreg házakban cigányok laktak. Nekem soha nem volt veszélyérzetem - meg pénzem sem - vígan kódorogtam a valaha jobb módot is megélt környéken.
    Ott hallottam egy deres hajú, de szikár nénit úgy káromkodni percekig, hogy nem vettem észre, mikor vett levegőt.
    A nagy hév annyira leragadta, hogy hanyatt esett, mint egy szál deszka.
    Ekkor biztos voltam benne, hogy agyrázkódás, mentők, vagy rögtön a halottas kocsit kell kihívni. Fülke lett volna ott, de az utolsó fillérig a tölcsérben volt a vagyonkám, hát megálltam egy pillanatra.
    A nő pedig a rajzfilmek módjára folytatta mondókáját úgy fekve, épp csak a fejét emelte meg annyira, hogy mindenki hallja.
    Fogalmam sincs, meddig tartott, mert az ebéd idő nekem véges, és visszaloholtam a műhelybe, de hallótávolságon belül még nem hagyta abba.

    VálaszTörlés
  3. Mindig megcsodálom szép fotóid és örülök, hogy ennyire szereted te is az állatokat és a természetet.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  4. A teraszról látnám a helyi focicsapat meccseit, ami ragyogó időtöltés lenne nekem, de az onnét hallott "ízes” beszéd nincs ínyére vájt fülemnek. Úgyhogy hanyagolóm az effajta élvezetett. Maximálisan megértelek Téged.

    VálaszTörlés
  5. Szamár meg disznó felétek is akad, nyakkendőben. :) Hülyéskedést félretéve, igazán örülök tetszésednek. Biztosan lesznek még hasonlók, mert én is nagyon szeretem még ha kicsit többet látok is mint te fővárosiként.

    Igazságod lehet a káromkodást illetőleg és a sztorid is mulatságos. Én sem a félelem miatt maradtam távol és még csak nem is a káromkodása végett. Hanem a trágárság mellé -ha épp nem átkozódott- olyan artikulátlan módon, hangosan és értelmetlenül óbégatott ami már..... Erre szokták mondani szexi a hangja. Ba.... a fülem!

    Nagyon szépen köszönöm Magdi Drága. Öröm, hogy itt jártál nálam. Kellemes hétvégét!

    Mondjuk a foci nem a legkedveltebb sportom, ritkán nézem és teljesen egyetértek veled, a szurkolók és némelykor a játékosok modora is csapnivaló. Viszont, ha amúgy néznéd, vegyél fel mellé fejhallgatót egy jó muzsikával.

    VálaszTörlés