A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 12., szombat

Kéklő jégmező

Most már bizonyosan -ezen a télen- utoljára tudósítok jégmezőkről, mára már felolvadt a Deseda tó jege. Ezek a képek is még hétfőn készültek, miután "Lefut a jég" címmel írtam pár sort és mutattam pár jeges képet mellé.

Akkor Annalíz a jrnpltrk blog írója mint hivatalos jégszakértő csodálta meg a sok jeget. Íme neki ajánlom ezeket a képeket, Őt meg nektek kedves olvasó.

Ígérem, nem idézem tovább a telet, várom már én is a tavaszt és a meleget. Az első kép az úgynevezett egresi-ág erdő felőli oldaláról lett fotózva és szemben a Deseda arborétum egy része látható napsütötten. A második kép ugyanabból az állásból csak felfelé az ág vége felé tekintve. Látható rajta a horgászok által csak "hármas nádfal" névvel illetett terület és szembenső parton az arborétum egy másik látképe.

Csak közben rácsúszott egy felhőcske a napra. Az utolsónak bemutatott képet a jégbe zárt száradt, fagyott, szélfútta gyékényszálakkal pedig télbúcsúztatónak szánom. És mert tetszik.
Nekem legalább is. Én egyszerűségében és színeiben szépséget látok.

5 megjegyzés:

  1. Végre!Elég volt a jégbe zárt Világból!!!

    VálaszTörlés
  2. Az első kép tetszik a legjobban! Kinagyítva csodálatos. Blogomban látom, sok képet nem nagyítanak ki a látogatók, pedig a lényeg többnyire csak a nagyobb méretben látszik.
    Igen, talán tényleg vége a jégvilágnak, éppen olyan rémes volt, mint amilyentől tartottam - életemben először féltem a téltől. A kertünk persze hó alatt még (északra néző parttal, három holdnyi gödör déli szélén van a házunk).
    Szép vasárnapot!

    VálaszTörlés
  3. Jelentem a 1744-1741-es szakaszról 00, azaz a folyó teljesen jégmentes.Jég esetleg csak a hűtőszekrényünkben van...
    Nagyon szép felvételek!

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos fotók, kedves Józsi!
    A télnek is meg van a maga szépsége, a csillogó zúzmara az esüstszínű jég, a fákon megpihenő dér, mind-mind egy külön mesevilág.
    A tavaszt azért jobban szeretem:)

    VálaszTörlés
  5. - Topee barátom! Már nekem is elég volt.
    - Köszönöm Erika kellemes vasárnapot nektek is.
    - Annalíz! Önts rá egy nyelet whiskyt. :)
    - De meg ám! Még mennyi szépsége! Köszönöm Magdi!

    VálaszTörlés