A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 10., csütörtök

"Lefut" a jég

Ezek a képek is még hétfőn készültek, de tegnap is nagyobbrészt jég alatt voltak az ágak. A partok mentén és a napsütötte részeken nagyobb területeken megnyílt.
Ezek a részek fagynak be először és innét távozik a jég legkésőbb.
Itt ritkán segít a szél. mert a keskeny vízfelület magas növésű erdőkkel települt dombok közt húzódik. Tél elején hamar megszorul itt a hideg és nagyon nehezen szorítja ki a tavasz. A nyílt víz már február közepe óta hullámzik. A hírek szerint horgásszák is, sőt kapitális süllő is akadt. A helyi újság végre nem csak nyúlfarknyi hírecskével foglalkozik a tóval, hanem terjedelmesebb írásokkal. Az új "gazda" és tó szerelmesei rendre népszerűsítik a vizet, lehetőségeit. Jó elgondolásokkal, kezdeményezésekkel állnak elő. Magam részéről támogatom őket és remélem megmarad kitartásuk az eredmények eléréséig.
Tegnap végre volt annyira meleg az idő, hogy neki tudtam állni a csónak felkészítésének. Vízretétel előtt le kell tisztítani a műanyag testet, van javítandó része is, azután festeni kell, új ütköző keretet, ülőpadokat és lábrácsozatot is kap. Tegnap a faanyagot lazúroztam, ma nekiesek a szabásnak és szerelésnek. Több napra való még a munka rajta. Úgy a jövő hét vége felé úszhat.
Már feltéve, ha az időjárás is kegyes marad hozzám.

7 megjegyzés:

  1. Mint "hivatalos" jégszakértő, elámultam ennyi jég láttán, bár nálunk is akad még a neszmélyi szigeteknél.Millió madár ül a jégen.Az én mandátumom március 15.-én lejár,már ebből gondolhatom, hogy itta tavasz!Te ilyen nagy csónakos vagy?

    VálaszTörlés
  2. Hát igen,nehezen ér ide a tavasz,vagy mi vagyunk kicsit türelmetlenebbek?Nem tudom!Én már nagyon várom!Jó munkát és kellemes csónakázást kívánok,sok szeretettel:Ujváriné Erzsi

    VálaszTörlés
  3. A jeget én kizárólag az italomba szeretem:)Remélem, mielőbb kievezel kis csónakodon, mert akkor már jó idő lesz! Annalíz...mi vagy Te???:) Jég olvadós, vidám napot kívánok!:)

    VálaszTörlés
  4. Ahogyan Vadvirág is mondta! Jég csak dupla Whiskyivel! Az bőven elég, kotródjon mihamarabb Télapó!

    VálaszTörlés
  5. Én tegnap már kinn teregettem, és meg is száradt a ruha, de a szomszéd műanyagvödrében nem olvadt fel a jég.
    A csónakműveleteket szabad ég alatt csinálod, vagy van fűtött garázs hozzá?

    VálaszTörlés
  6. A tavasz már remélhetőleg közel van,elhiszem,hogy nagyon várod már a csónak vízretételét én meg,hogy a csónakból készült fényképeken keresztül lássam amit te látsz azt a szép tavat,tájat,élővilágot előre is köszi!!

    VálaszTörlés
  7. - Mondhatom igen. Mikor tehetem a vizet "járom".
    - Nagyon köszönöm Kedves Erzsi.
    - Számításaim szerint még egy hét mire vízen leszek. A melóm annyi. Attól még a jó idő megmaradhat.
    - Télapó most már megy. Már nagyon ideje van.
    - A szabad ég alatt. Joe fiam udvarán van tárolva télire és ott is melózok rajta.
    - Tegnap már láttam a hattyúpárt. Mentek volna fel a végekre a régi fészekhez, de az a rész még jég alatt van.

    VálaszTörlés