A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 19., szombat

Taplók

Nyugalom. Nem kell a címből asszociálni. Nem akarok sem politizálni, sem pedig más okból sértegetni. Most nem. Majd ha akarok, akkor "átvonulok a vitriolba".
Egyszerűen csak megmutatom az idei esztendő első gombáit, amit az erdőn találtam. Nem ehető, nem idei növésű, de roppant fotogén. Hogy történetesen tapló? Az nem véletlen. Általában a "taplófélék" tovább elállnak. Az élet minden területén. Cssss!  A francba is! Majd elfeledtem, amit ígértem. Szóval a gombafélék eme családja általában jobban és tovább eláll, mert kiszárad és megkeményszik. Sajnos van egy rossz tulajdonságuk is a "taplóféléknek". Gyakran fenyegetik, sőt pusztítják azon élőlényeket, melyekre rátelepszenek. Az élet minden területén. Cssss! A francba is! Megint elkalandozok. Szóval a fákról és cserjékről beszélek, amin megtelepszenek a taplógombák egyedei.
Mint már több ízben hangoztattam, nem csak ehető gombaféléket gyűjtök ókor, hanem fényképre bármilyet ami az utamba akad és megtetszik.
Márpedig sokszor megtetszik, mert változatosak mint formában, mint pedig színben. Élőhelyük, környezetük változatosságát már nem is említve.
Ezek itt a képen régi megszáradt, megvénült gombák. Elmúlt év májusán fényképeztem gyönyörű, növésben lévő hatalmas és friss taplót. Lesz az idén is. Keresni fogom őket. No, nem csak a taplókat! Hmm! "Taplók". Erre még meglehet visszatérek más ...... Csss! A francba is. Mondom, majd máskor.

4 megjegyzés:

  1. Hát IGEN!Ezek a "Tapló"félék igencsak rátelepednek ,MINDENRE!A környezetüknek ártalmasak!
    Kellemes hétvégét Kívánok!Ujváriné

    VálaszTörlés
  2. :))))
    Naná, hogy nekem se a gomba jutott eszembe:))
    És nekem nem kell erdőbe se mennem taplógombáért, mert van egy farönk, ami tele van ilyesfélével.
    Józsi, ami ki kívánkozik, azt add ki magadból...szívesen olvasnám!:))

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, hogyan lehet erről a szép gombáról bizonyos embereket elnevezni.....

    VálaszTörlés
  4. - Ártalmasak. Igen. Finoman mondva.
    - "Máglyán" égetnének meg. Azért nem riadok vissza.
    - Na ebben igazságod van.

    VálaszTörlés