A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. április 20., szerda

Virágzó kaszálók

Nem csak az erdők alja, de virágba borultak a rétek, mezőszélek, parkok is. Minden, mi fűvel borított harsányan zöldell és közte virítanak a színpompás virágok. Tengernyi virág.



Legtöbb most talán a gyermekláncfű sárga virágzata, de sok a pipitér is aprócska fejecskéjével.
Ezek a kis szívós növénykék még november végén is virítottak jégbe zárva.
Nyílik, virít és színesíti a réti kompozíciót az árvacsalán virága is. Ez is csak olyan, mint a pongyolapitypang. Megtelepszik és él vígan mindenütt.
Már csak a szél kellett végre csillapodjon és most már teljes gőzzel gyűjthetik a méhek a sokféle színes virágport, ízletes nektárt a terített asztalokról.
A város nagy zöldterületein már megtörtént az első fűnyírás is. Most azt kell mondjam sajnos. Az én szemem még egy kis ideig elviselte volna a sok-sok színes virágot, a színpompás közterületeket. Amúgy sem volt még túl magas a fű és még messze volt a pitypang érése. Nem felrovom, mert tudom tartani kell az ütemtervet, sok a tennivaló és a rendezett város dicséretes.
Csak kicsit hiányoznak a színek, a színes virágkavalkád.

7 megjegyzés:

  1. No,most megint nosztalgiázok egyet!Régen,ültünk a rét közepén a magas fűben és csináltunk pitypangból,meg pipitérből koszorút!DE SZÉP is VOLT!Szép napot kívánok:Uné

    VálaszTörlés
  2. Vigasztalódj! A fényképeid megőrzik.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon szép, míg nincs levágva a fű... múlt éveben a munkahelyen szebbnél szebb virágokat szedtünk sétáink alkalmával és a pihenőben gyönyörködhetett benne mindenki :)

    VálaszTörlés
  5. - Régen hullámzó fűtenger volt, ma gaztenger, régen vöröslő pipacsmezőnek hívták, ma gyomrengetegnek, régen suttogó fenyves volt, ma épületfa ......
    - Az hagyján, de mire leközöltem, már néhol be is érett a pitypang és szállnak az ejtőernyősök. :)
    - ?
    - Én is nagyon szeretem a vadvirág csokrot. Csak ritkán szedek. Nem is értem! Miért?

    VálaszTörlés
  6. Ha nagyon vad, akkor értem. Félsz, hogy megharap.

    VálaszTörlés
  7. Felénk nincsenek húsevők. :)

    VálaszTörlés