A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. szeptember 4., szombat

Most akkor mennyivel?

Így áll a tábla napok óta a 67-es úton a szűkületnél! A Kaposfüred irányából érkezőknek a körforgalom után nem sokkal van egy hetvenes sebességre csökkentés, majd lenne ez. Illetve volt is egészen addig, míg valami "észlény" el nem tekerte! Most menetirányból nézve nem látszik! Meg is látszik!
Egyesek úgy mennek ezen a szakaszon, "mint az őrült, ki letépte (vezérmű)láncát"! És nem csak kis gépekkel, dehogy, nagyokkal is! Arról már nem is beszélve, hogy a minap a szűkület és a záróvonal ellenére is megelőzött egy teherautó.  De visszatérve a táblához. Miért nem tekerik vissza? Gondolom én, az útépítők állították és most naponta járnak-kelnek mellette, mintha így lenne jó! Addig, míg valaki nem csinál egy nagyobb grimbuszt. Mert az autóvezetők egy része bizony söpör rendesen, mondván hetven a megengedett. A város felé jövet hetven, kifelé meg harminc! Gondolom néhányan ha tudják is, úgy tesznek, mintha nem. Kérdezhetnék, ha engem ennyire zavar, miért nem csavarom vissza? Tapasztalat! Egyet elmesélek. Egyszer, úgy egy órán keresztül oltottuk ketten Melindával az égő tarlót, nehogy átterjedjen a tűz a lábon álló gabonára. Közben kétszer meggyulladt a melegítőm szára és a zoknim beleolvadt a bokámba! Azóta utálom a műanyag cuccot! Hogy miért nem telefonáltunk segítségért? Mert abban az időben még nem volt mobil. "Hangos telefonon" szóltunk az egyik szomszédnak. értesítse a falusi tüzoltókat. Nem tudom végül kinek szólt és kinek nem, de mikor végre előkerült az "ugrómókus" a helyi "téeszcséből", mi volt az első kérdése? Na mi?.....Miért gyújtottam fel a tarlót?
Szóval, aki még nem oltott tarlót és amúgy a dolga lenne, az tekerje vissza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése