A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 25., kedd

Barátság és nem...

Egy kis napfürdőzés és ismerkedés! Zsömi első számú kis gazdija Mariann leányom és az Ő új védence Beni a tengerimalac. Zsömi velünk maradt Kaposváron, Pöti Békásmegyeren lakik,
de a távolság ellenére Ő Zsömi első számú kedvence. Hétvégente Zsömi ráhangolódik a találkozásra és ha valami okból csalatkoznia kell, akkor nem könnyű dolog lelkileg helyre tenni. Leginkább egy nagy kirándulással szokott visszabillenni. Beni láttán nagy izgalomba jött, párszor alaposan képen is nyalta szegény kis szőrmókot, amit aztán a kis jószág heves menekülése követett. Még szoknia kell új otthonát is és akkor "ráront" egy ekkora mafla nagy valaki! Hiába szőrös ő is, azért csak ijesztő a mérete miatt! De ahogy megfigyeltem, Zsömi részéről nem torkollott nagy féltékenykedésbe és Beni sem rémült halálra, ha visszakerült ketrecébe, akkor már bátrabb volt kicsit és néha elnézegették egymást. Zsömiben becsülendő, hogy meg sem próbálja kipiszkálni a kicsit, úgy viszonyul hozzá is, mint nálunk Sanyihoz a papagájhoz. Akit a gazdik kedvelnek és befogadnak, azt ő is! Okossága mellé hatalmas lelke és szíve van!
Kutyusokkal már nem ennyire egyszerű a "képlet"! Valamilyen saját "elgondolás" szerint válogat és vagy elfogadja, vagy nem. Többször nem! Reggeli sétánkkor futottunk össze Mocsokkal a játékos "fehérséggel". Őt simán elfogadta.
Jól mutatnak a beszűrődő napsütésben, ahogy figyelnek valamire. Csak a szép napsütés, az csalóka! Mint már a Róka-hegyen tett látogatás során említettem, "veszett" hideg volt vasárnap. Úgy kopogott a föld is, mint az aszfalt! Azért ez igazán minket sem zavart, a kutyusokat meg még kevésbé.
Már elköszöntünk Mocsoktól és a gazdijától, mikor felbukkant a "feketeség". Addig tartott a békesség, míg ezt az egy képet exponáltam róluk. Aztán Zsömi "felkapta a vizet" és meghajtotta szegényt, mint "Singer a varrógépét"! Szerencsére vissza lehet parancsolni és olyankor, jó kutya szokás szerint, több az akcióban a fenyegetés, mint a valós tettlegesség. Nos hát, így esett, hogy Zsöminek immáron barátja is és "ellensége" is van Békáson.

11 megjegyzés:

  1. Szia! Kellemes volt olvasgatni a blogodat, tetszik élet-és természetszereteted. Visszatérő olvasód leszek. :))
    Szeretettel üdvözöl: carpe diem

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon szépen köszönöm!
    Örülök szavaidnak is és neked is!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon tetszik a blogod, szépek a természet képek. Szép napot kivánok Neked :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ember vagy:)
    Gyönyörű fotóid és lélekgondolataid mindig magukkal ragadnak.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm kedves Anikó! Neked is szép napot!
    Túlértékelsz kedves Magdi! Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jók lettek a képek de különösen tetszik amelyiken a kislányod van és,hogy milyen szeretettel simogatja Zsömit és Benit látszik mennyire szereti őket!

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek az előttem szólókkal! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm kedvességtek!

    VálaszTörlés
  9. De jó,hogy összeismerkedtek Beni és Zsömi!
    Imádom Őket! Persze Titeket is!
    Magam előtt látom, ahogy Zsömi megnyalja Benit.
    Szeretnék közeli fotót látni Beniről!
    Üdvözöllek: Terike

    VálaszTörlés
  10. Köszönjük kedvességed! Nagyon aranyos vagy!
    "Szerzek" közeli képet is neked!
    Üdv. néked: Józsi

    VálaszTörlés