A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 23., vasárnap

A fenyők alatt

Élet s halál a fenyők alatt. A beszűrődő nap melegénél díszlik, szúrós de csodás bordós színű levelével a mahónia. Mellette kúszik, a napsütötte fenyőtörzs kérgébe kapaszkodva, a sötétzöld levelű borostyán. Élet a fenyők alatt!
Csodás az élet a fenyők védelmében. Csodás de mégsem könnyű!
Nem egyszerű kijutni a vastag "Tű ágy" alól, ami a kicsit fojtja, a nagyot óvja! A sűrű lombozat nyáron hűset ad, de a vizet is megfogja és nem oltja a szomjat, télen megóv a hótól, de pont ezért takaró híján, prédául dob a fagynak. Ott bent a "Fenyvesek..." mélyén mindig más minden, mint kívül.
Életek sarjadnak a sűrű lombozat védelme miatt és életek múlnak az árnyas fák biztosította speciális mikroklíma alatt. Sehol nem oly szép talán a gombák változatos, ám korántsem veszélytelen világa, mint itt a fenyők hűse alatt. Én nagyon szeretem ezeket a tűlevelű "Susogó" fenyveseket. Sokszor nézem és csak hallgatom őket, máskor járom földjüket, lesem a lakókat, titkokat és búvok védelmükbe. Érzem az illatokat! Most is, hogy...!

10 megjegyzés:

  1. Amikor fenyveserdőben járok, templomban érzem magam....

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a gondolataid és fotóidat. Nagyon szép lélekre vall.
    Én csodálattal nézem a természetet.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  3. A természet maga a csoda egyik legszebb dolog a világon!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép írás. Köszönöm! És a tartalmas hozzászólásaidat is...
    Legyen szép napod (az első fele lassan eltelőben van)!

    VálaszTörlés
  5. Ennyi kedves hozzászólást! Ráadásnak mind hölgy és még heseszám is, a hét! Mesébe illő! Elkényeztettek hölgyek! Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Kénytelen vagyok a meseszámot elrontani, csak azért, mert már délután akartam írni - de megviccelt a net - , hogy a szívemből szóltál. Szinte éreztem a gyantás fenyőillatot és az üde zöldet, olyan szemléletesen írtál róla. Gyermekkorom óta a legszebb fának a fenyőt tartom, talán mert akkor alkalmam volt sokszor erdőben kirándulni. Mindig arról álmodtam, hogy felnőttként a kertemben sok-sok fenyőfa lesz. Reggel, ha meglátom őket, boldog vagyok és gyönyörködöm bennük, ahogy a reggeli napot kettészeli a fenyőfa csúcsa, és a szikrázó sugarakban billegve vidáman fütyörészik a feketerigó, vagy a téli hótakaró meseszerűvé varázsolja. Jajj, bocs hogy elragadtatom magam és hosszan írok, de nagyon elindítottad a képzeletem. Szép estét:))

    VálaszTörlés
  7. Dehogy rontottad, örülök neked! Írj csak hosszan.
    Köszönet érte, örülök, hogy tetszik!
    Szép napot kívánok!

    VálaszTörlés