A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 12., szerda

Gyöngyök a ...

Sűrű köd ülte meg a várost reggel. Nem tejfehér, de sűrű. Zsömivel csatangoltunk egy rövidet a víztől csepegő fák alatt, majd hazamentünk. Délelőtt derekára felszívódott a köd, időnként a nap is  előbújt s dobott kis meleget a tájra.
Kicsit olyan tavaszelő érzését kelti az időjárás már napok óta. Vasárnap csak tizedeken múlt az új melegrekord és azóta bár visszahűlt, de fagy nem volt. Nulla fölött van éjjel és nappal. Meg is látszik már a rézorrú rigók viselkedésén. Vidáman dalolnak, ugrálnak a fűben a lelkesülő hímek, kergetik a riválist és "füttyögnek" a "csajoknak". Kicsit korai még a lelkesülés, bár a fészek leendő helyét tán már kiválasztják a sietősek.
Bizonyára mindenki ismeri már a fagyöngyhöz fűződő legendát. Leginkább karácsonykor kerül előtérbe -jobban mondva az ajtó fölé-, pedig az nincs írva, hogy máskor és máshol nem hatásos. Onnét, hol ma álltam több ilyen hatalmas, fagyöngyökkel teli fát is láttam. Többet, többfelé. Magasba nyúlnak, fel a házak fölé. Szerte, mindenütt és......... alattuk áll a város!
Frigg, a házasság istennője, azt kívánta, aki a fagyöngy alá áll, kapjon lehetőséget a szeretetre és a megbocsátásra. Kívánom én is.........!

8 megjegyzés:

  1. :) Nálunk az iskolában is rengeteg fagyöngy lóg le a fákról. Nehogy egyszer a csókolózás jusson eszükbe a gyerekeknek róla.
    Egyébként szép gondolat, kívánom én is!

    VálaszTörlés
  2. Már eszükbe jutott. Nem kell mindenről tudni!

    VálaszTörlés
  3. :) A baglyok... imádom őket, nálunk is laknak, költenek a kertben, bagolymentés, temetés is volt az évek alatt.
    Fagyöngy az nincs :(

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a gyönyörű természeti leírásokat, amit bejegyzéseidben olvashatok. Szinte látom a gyönyörű képeket. Így legalább lelkiekben kicsit kiszabadulok a város betontömbjei közül, és sétát tehetek a természetben.
    Jó újra itt! :)
    Üdv.
    ex Crimson Velvet

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Tameri! Hát csak "kutakodj", talán találsz még kedvedre valót. Jó, hogy itt vagy!

    VálaszTörlés
  6. Írnék pár sort, ha kapnék egy elérhetőséget.
    Mindazon által köszönöm a figyelmet!
    Márta

    VálaszTörlés