A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 10., hétfő

Kevesek közül...

Ő Laky, azon kevés kutyák egyike, akit Zsömi még közel is enged magához. Valaha egészen jó barátságban voltak, kergetőztek, együtt szaladtak.
Mára már változott a helyzet.
Igaz, hogy most sem ellenséges vele, de már nem is keresi a társaságát, inkább többször kitér Laky elől, mint nem.
Már nem érdekli a csinos kutyalány. Megértem szegény Zsömét, mert az állandósulni látszó prosztata gyulladásai miatt pár éve -orvosa tanácsára- ivartalanítva lett. Azóta lassan elvesztette
az "ebbéli" érdeklődését és emiatt a volt barátokat is kicsit "ejtette".
Nem felejtette el teljesen a hajdani barátságokat, de már nem játszik és a kezdeményezésükre nekik is odamordul. A többi kutyával szemben még rosszabb lett a helyzet, mert szabályosan ellenségesen viseltetik velük, főleg ha pórázon vezetem. Szabadon eresztve szerencsére hallgat rám és kitér, csak a másik ne menjen közel hozzá, mert akkor bizony elüldözi. Nem tudom mit "mond" a mordulásával, de általában utána már nem közelítenek felé.
Azt olvastam, az ivartalanított kutya a korral nyugodtabb lesz. Vannak kétségeim! Zsömi csak akkor nyugodtabb, ha szabadon van és békén hagyják. Sajnos kevés kutyát tűr meg maga körül, maga mellett meg alig.
A kevesek egyike Laky a békés dalmata lány.

4 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes, azt hittem ez csak az emberekre jellemző.

    VálaszTörlés
  2. De nem ám! A kutyusoknak is önálló személyiségük, gondolkodásuk, saját akaratuk van, amit bizony illik tiszteletben tartani! Zsöminek is igen sajátos elképzelései vannak, igazi agyas, épp mint a mi kedvenceinknek...
    Szép ez a dalmata!

    VálaszTörlés
  3. hát igen, itt is elég félszegen viselkedik..

    VálaszTörlés
  4. Agyas! Hát igen. Hozzáértők szerint egy idő után a kutya kezd hasonlítani a gazdájára és viszont. Agyas!...Hmmm....Lehet a dologban valami!

    VálaszTörlés