A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 5., szerda

Napsütésre....

Fáznak szegények! Nem azért, mert kevés az élelem. Találnak is még eleséget, meg etetik is őket. Igaz kedvenceik most nem szerepelnek az étlapon, mert sem a giliszták, sem a bogarak nem mozognak, de gyümölcsöket, bogyókat még találnak.
Ami még kell a begybe azt meg az etetők, szeméttárolók környékén "guberálják" össze. Reggelente ők az elsők, kikkel találkozom, mikor sétálunk egyet Zsömivel. Bent kuporognak a bokrok sűrűjében, szélében és várják a napsütést. Tudom, hogy azt várják, mert többségük azon az oldalon ül, amit elsőnek ér el a felkelő nap. Várnak, aztán ha nem kél szétszélednek élelem után kutatva a lakótelepen. Mindenütt látni őket amint keresgélnek, jöttünkre megállnak, ránk vetik sötét kis szemeiket, figyelnek és csak végső esetben ugranak el. Szeretem nézni őket, ahogy gyorsan és fürgén kutatnak és szeretem mikor ők is figyelnek, mert okos és békés a tekintetük! Mikor pedig a várva-várt napsütés is megérkezik énekükkel is vidítanak. A hím egészen korán keres helyet a fészeknek, énekével már februárban csalogatja leendő párját. Csoda, hogy várnak már egy kis napsütésre?

6 megjegyzés:

  1. József, nem csoda, hiszen mi is arra várunk!

    VálaszTörlés
  2. Kedves MJ, köszönöm hogy nálam jártál, szeretettel látlak bármikor!
    Mi is szeretjük nézegetni a madárkákat, főként, ahogy huss, egy pillanat alatt elviszik az etetőbe kitett eleséget, és jeleznek a társaiknak, ha jöhetnek ők is. "Bölcs" kis teremtmények:)

    VálaszTörlés
  3. Örömmel "jártam" s fogok is!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem a madarakat és a természetet.
    Blogod szépsége érzékeny és kedves lélekről tanúskodik.
    Örülök, hogy ismerhetlek.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen köszönöm kedvességed! Igazán nagyra értékelem! Enyém a megtiszteltetés!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a jótanácsot, megfogydom.Bár nem lehet túl jó íze....

    VálaszTörlés