A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 21., péntek

Napsütötte...


Ritkán vagyok maradéktalanul elégedett egy képpel. Most igen! Ezzel a három képpel elégedett vagyok. Lehet, egy fotoművész nem, de hát én nem vagyok az. Nekem most tökéletesen visszaadják ezek a képek azt, amit láttam.

Fény és árnyék, színek, napsütés.
A képeket nézve tán igazán nem is lehet eldönteni, hogy tavasz, ősz, vagy tél?
A fent maradt megsárgult levelek, a fű és az örökzöldek színe a napsütéssel.....
Pedig még tart a tél. A Deseda tó vízére dermedt jégpáncél veszi körül az arborétum félszigetét.
Nem könnyű elképzelni e napsütötte képekre tekintve, hogy így van. Pedig így van és érezni is lehetett. Fent a napsütötte dombon, honnét az első kép is készült, szinte langy meleg volt a levegő. A fenyőkön túl, a tó völgyében, borzongatóan hideg még az "árnyék lehelete". Ott még a jég az úr!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek! Az első egy kicsit Erdélyre emlékeztet a fenyőfáival,a másik jól esik nézni a napsütésben fürdő fákat,és a harmadik a maga egyszerűségében szép,gratulálok!!

    VálaszTörlés
  2. Az első kép nekem nagyon tetszik! A csíkok a fű zöldjében, a sötétebb, tiszteletet keltő fenyves és a kopasz ágak mögül kikandikáló hó (ugye az hó;)???) nagyszerű egységet teremt, ügyes vagy Józsi!

    VálaszTörlés
  3. Az első képről nekem is Erdély "ugrott elő"!

    A csíkokat az erőgépek húzták, mikor kipucolták onnét az ecetfákat. A fenyves mögött húzódik a Deseda tó egyik ágának völgye. A háttér, az ág túlpartján elterülő dérlepte tölgyes.

    Köszönet az elismerésekért kedves hölgyek!

    VálaszTörlés
  4. Méghogy nem vagy fotóművész?? Ez mind művészi fotó!! :)

    VálaszTörlés
  5. Hidd el fotóművész is, megirigyelhetné. És meg is irigyli. Engem legjobban a második képed fogott meg, mert azt nézegettem a leghosszabb ideig. Mert jó!

    VálaszTörlés
  6. Elfogultak vagytok Kedves Barátaim!
    Azért legyezi a .....!
    Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés