A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 28., péntek

Reggeli tánc

Mókust fényképezni hatalmas élmény! Nem csak a nagy magasság és a sűrű ágak miatt! A mókus miatt!
Ez a kép is ott készült, hol a szarkát sikerült lekapni, Békásmegyeren a lakóházak közt. Tudtam, hogy lakják a környező fákat, de nem találtam őket. Aztán Mocsok gazdija segített rajtam, ő szúrta ki őkelmét a magasban. És megkezdődött a tánc!
A mókus azonnal észrevette, hogy figyelem és rögtön reagált is, amúgy mókus módra. Behúzódott egy ág takarásába. Mindig, mindegyik ezt teszi. Takarásba lép és folyamatosan helyezkedik, mindig az ág átellenes oldalára mint a "figyelő". Ez a fakopáncs módszere is, ha épp nincs nagyon elmélyedve a véséssel. Visszatérve mókuskára! Befókuszáltam, belépett! Kettőt léptem jobbra, belépett! Kettőt balra, belépett! Kettőt hátra, belépett! Ki tudja meddig koreografál, én meg táncikálok, ha valamiért nem győz benne a kiváncsiság! Szerencsére győzött! Tetszetősen mozogtam? Nem tudom, engem már kerülgetett a "röhögés"! Kíváncsiságának engedve ráhasalt arra a vékonyabb ágra és leskelődni kezdett. Jól látszik a képen is! Jó darabig figyeltük egymást és meglepő módon nem ő unta meg előbb. Igazság szerint én sem meguntam, hanem "megmacskásodott" a nyakam. Nagyon magasan volt, a gép tizennyolcszoros nagyításával is csak ennyire "jött le"!

7 megjegyzés:

  1. Azért kár, hogy erről a "táncról" lemaradtam! Bár akkor ez a kép sem készülhetett volna el, a valószínűleg túl hangos "mosolyom" miatt.

    VálaszTörlés
  2. Jó,hogy türelmesen táncikáltál,mert így most mi is láthatjuk nagyon aranyos,örülök neki!

    VálaszTörlés
  3. :D
    Nem csak a mókus, hanem a kép története is aranyos! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, az első bekezdés különösen!
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm nektek és kellemes hétvégét!

    VálaszTörlés
  6. Egyetértek mókust fényképezni nagy öröm. Három éve lakom fenyős környéken, a három év alatt háromszor láttam mókust. Abból kettőt a kertünkben, amiből egyet tudtam lefényképezni. Brilliáns ahogy ugrálnak egyik fenyőről a másikra.

    VálaszTörlés
  7. Így igaz. Kedves, aranyos, mókás, szép és roppant ügyes kis jószágok!

    VálaszTörlés