A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 24., hétfő

Róka-hegy

Vasárnap reggel cudar egy hidegre ébredtünk! Csak nem tudtuk!
Az ablakon kitekintve tiszta időt láttunk és verőfényes napsütésben "úszott" Békásmegyer. Lementünk egyet sétálni, Pöti, Zsömi, no meg én.
Miközben Zsömi új barátot szerzett, később egy ellenséget is, én vígan fényképeztem a madárvilágot. "Esett" szarka is, de még mókus is! Majd megmutatom őket a napokban. Miközben cserkeltem, lassan fagytam, így aztán volt időm elmélkedni is! Előző este már mondták a fiatalok, hogy terveznek velünk egy túrát a közeli kőbányába. Azon filóztam, nem vagyok-e túlöltözve efféle látogatáshoz? Szövetnadrág, bőrtalpú félcipő, pulóvernek nem nevezhető de legalább hosszúujjú felső és "legendás" bördzsekim. Teljesen túra cucc! Nem hoztam magammal mást, mert nem bányába készültem. Elhessegettem a tolakodó gondolatokat, hét ágra süt a nap, délutánra csak megenyhül! Ha túl meleg lesz, levetem a dzsekit. Rám ne mondja senki, hogy még egy kis kőbánya sétára sem lehet velem elmenni!
Csak kicsit tévedtem. Nem enyhült sokat és nem kicsi a bánya! Délután kettőkor már csak mínusz négy fokot mutatott a kocsi hőmérője az árnyékos oldalon. Fent a hegyen gyönyörű napsütés és fújt a szél. Rendesen! De hát mit is vártam én "ezektől"? Rég rájöttem, szövetséget kötöttek a hegyek, meg a szelek. Ha valaki felmászna, lelököd! Jól csinálják, mert amíg kaptat a vándor hegynek fel, addig mindig szembe fú a szél. A csúcson meg mindig nagyon! A napsütés ellenére sem kívánkozott le rólam a dzseki! Stabil nulla, "benne" a szél!
A meredek, murvás részeken kapaszkodni kellett a bőrtalpu miatt. Mondtam, hogy meleg lesz! Különben is, mit nyavalygok én? Zsömin is csak egy bőrdzseki van! Elképesztő módon élvezte őkelme a túrát. Hegyekhez, várakhoz "szokott" agyából előtörhettek az emlékek, mert alig lehetett bírni vele. Felrohant a legképtelenebb tetőkre is és bámult le ránk lógó nyelvvel, mi meg aggódtunk, nehogy meginduljon alatta a zúzalék! Csillaghegy fölött, Üröm határában van a Róka hegyi bánya. Természetvédelem alatt áll, de szabadon látogatható. Védett növények, meredek sziklafalak, érdekes sziklaalakzatok üregek, fülkék és csodálatos kilátás. A készített fényképek szerint egy óra nem volt elég, hogy megfagyjak! Nem is rossz a részidőm! Azért legalább a kesztyüt nem kellett volna a kocsiban felejteni! Bár nincs rosszabb, mint egy áthűlt bőrkesztyű!
A második képen egy sziklamászó is fellelhető. Ott van Ő nagyjából félúton, csak alaposan kell szemlélni a képet. Szép nap volt! Amúgy is!

6 megjegyzés:

  1. A Balaton parton is nagyon fújt a szél,és én is otthon felejtettem a kesztyűm néha azt gondoltam oda fagy a kezem a fényképezőgépemhez.Nagyon szép az a kőszikla,érdekes formája van,szép nap volt!

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy kimaradtam ebből az élményből. Bár, inkább melegben élném át... :)

    VálaszTörlés
  3. Mondtuk hogy adunk meleg holmit... Dehát meg volt a tanulság, legközelebb hozni kell sportcipőt, és egy plusz pulcsit. Mi mindig megyünk, hiába ez a jó szokásunk már megmarad... :)

    VálaszTörlés
  4. Mi pont így jártunk az első túrán :) azt hittük, süt a nap, jó az idő, irány a környezet! Aztán ott kicsit fújt a szél, kicsit hideg volt, kicsit dideregtünk...de mentünk, mert mindig megyünk :)) Ez a helyet még nem ismerem, de felkeltette az érdeklődésem! Köszönöm az ötletet! :))

    VálaszTörlés
  5. Hej,hej!Micsoda gyönyörű helyen jártatok!Szinte otthon éreztem agam, ahogy a képeket néztem!Itt Süttőn hasonló kőbányák vannak....és mivel a keresztfiam nagy felefedező (itt találta meg a krokodilcsontvázat), ha esik, ha fúj, megyünk.Vasárnap fújt....

    VálaszTörlés
  6. Tényleg klassz lehetett! Mi is szeretjük a menős napokat, sokkal inkább ilyen kikapcsolódást, mint mást! Csak épp felöltözve:)

    VálaszTörlés