A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 26., szerda

A szarka

Ha valaki azzal az ötlettel áll elő, menjek fel a fővárosba, ha szarkát szeretnék fotózni, azt hiszem udvarias mosollyal bólogatok és másra terelem a szót. Pedig az történt! Békásmegyer azon részén, hol a hétvégét töltöttük rengeteg a szarka. A madár! "Lop mint a szarka!"
Nos, nem tudom. Tényleg lop?
Az biztos, szereti a fényes dolgokat, de nem tartom hihetőnek a meséket, hogy ezért berepülne nyitott ablakokon és elcsenné az ékszereket. Nagyon félénk, gyanakvó és bizalmatlan madár! Azonnal "kiszúrja", ha figyelik, nyugtalanul cserreg és jellegzetes szaggatott repülésével odébb áll. Ennek ellenére egyre több példány költözött a nagyvárosokba és fészkel is ott. Az emberrel nagyon bizalmatlan, de más állatokkal szemben kötekedő madár. Más madarakat is elpáhol, sőt fiókát is elemel és elfogyaszt, de képes a vadászó macskát is megfutamítani.
Roppant elegáns, mozgásában, röptében kissé esetlen, de mint általában a varjúfélék, nagyon értelmes madár. Megtanítható az emberi beszéd utánzására, akárcsak a Szajkó. Nincs tapasztalatom benne, de állítólag fiatal korától nevelve remekül tartható háziállatként. Gyakorlatilag mindenevő, ezért jól hasznosítja az ember "termelte" konyhai hulladékot is és minden bizonnyal ezért vállalta fel a városi létet. Ezért is! Egy szép, elegáns és értelmes madár, vállalva a veszélyeket költözött mellénk, keresi társaságunk, próbál alkalmazkodni és kéri barátságunk!
Ő tette meg az első, a kezdő "lépést" Adjuk meg neki! Megérdemli!

8 megjegyzés:

  1. Kérlek nézz be hozzám van számodra egy meglepetésem!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű fotók és nagyon tetszett írásod is.
    Látogass el a blogomba kedves Józsi. Nekem is meglepetésem van.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  3. Nekem is... Ha benézel hozzám, akkor kiderül, hogy ugyanaz-e.
    Szép estét!

    VálaszTörlés
  4. Néhány szarka lakik a kertünkben, majdnem minden évben építenek egy újabb fészket, amit a baglyok rendre elvesznek tőlük.
    Szép estét!

    VálaszTörlés
  5. Én már csak annyit mondhatok, hogy gratulálok. Én is neked akartam adni a meglepetést, de mivel többen is ellőtték a lehetőséget, másokat kerestem. Mégis nekem tied a legkedvesebb blog!

    VálaszTörlés
  6. A szülőfalumban úgy tartják,hogy ha szarka csörög-vendég jön :-) Kellemes madárfotózást,és sok jó vendéget kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  7. Én most mekk-emeltem a kalapom. Ismeretlen terepen szarkát fényképezni.... Nagyon ügyes!

    VálaszTörlés
  8. Köszönet mindnyájatoknak!
    Ügyes baglyok! Nincs kedved lefotózni őket?
    Olvastam erről. Kínában "örömhozó" névvel illetik.
    Mekk-köszönöm neked!

    VálaszTörlés