A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 25., hétfő

Tej, ez tej?

Szeretem az aludttejet. No nem annyira, hogy naponta zsírosodjon tőle a bajuszom, de szeretem. Leginkább úgy, ahogy gyerekként megszoktam és megkedveltem.
Ahogy nagyanyám elém tette. Ja, és tejből!
Lehűtve, friss ropogós fehér kenyér gyürkével. Vagy magában üdítőnek, savóstól.
Pénteken hát. Melinda kitöltött bögrékbe egy liter tejet aludni. Tejet? Egy nap elteltével sem történt semmi. Tudom lefölözik! Mit nem? Meg aztán pasztőrözik is. De ismerve a trükköt mindegyik bögrébe rakott egy kiskanál tejfölt. Tejfölt? Leszögezem a tej dobozára az volt írva tej, a tejfölére meg tejföl! Máskor ettől a házasítástól még a bögre is "elaludt"! Most nem történt semmi! Eltelt három nap és a tej ugyanúgy lötyög a bögrében, mint fejés előtt Riska tőgyében. Bocsánat, jobban! Mert a tőgyben lévő tejben még van zsiradék és minden más összetevő, amitől tej a tej. Tudom, mert fejtem is elégszer és ittam is a friss tőgymeleg tejet. És nem lett semmi bajom! Akkor! Most már sajnos nem merném meginni forralatlan, de hogy miért nem az egy másik sztori lenne.
Visszatérve a "meg nem született" aludttejemhez, leírom, hogy miért is nem nevesítem a terméket, meg a gyártót. Nem akarok pert!
Erre a termékre még azt sem mondhatom, hogy "egy rakás szar az egész"! Mert ahhoz elébb el kéne tudni fogyasztani!
Most megyek és beleöntöm az egészet a WC-be, mert bár a fent nevezett végtermékkel sem ér fel, de oda való!

6 megjegyzés:

  1. Na igen! Ha netalán még is megaludt volna, jött volna a két további meglepi. A savó, aludttej aránya. Na meg az aludttej íze. A Béke utcában van egy termelői tejbolt, valamint a Sávház mögött a virágárus meg a CBA között van egy tejautomata. Mindkét helyen igazi, tehénből fejt tejet lehet kapni. Az automatához üveget kell vinni, amibe beleméri az adagot. És garantált a finom friss aludttej. Vagy ha utána megmelegítjük kicsit, és leszűrjük, a friss, krémes túró. Az sem olyan, mint a gyári. Na meg ha az aludttejet lefölözzük, ott a tejföl. Az igazi. :) Jó étvágyat! Egész megkívántam én is. ;)

    VálaszTörlés
  2. Ja, ja! Szoktuk is az automata tehenet fejni, még arra rendszeresített bocis üvegünk is van! Oszt legutóbb mégsem ott vettünk. Mert az a fene nagy multi kényelem!

    VálaszTörlés
  3. Én is a nagymamám által készitett aludtejet szerettem, imádtam úgy az evőkanalat belemeríteni,hogy minnél nagyobb darabot sikerüljön kikanalazni belőle.Még a látvány is gyönyörű volt,én is mint az előttem író
    teljesen megkívántam!!Irány a konyha(nekem szerencsém van nem messze lakik a tehén),csak sajnos a nagyi nincs már,nélküle már ez sem az igazi!

    VálaszTörlés
  4. Műmell, műtej, csak mi vagyunk még igaziak.

    VálaszTörlés
  5. És eredetiek. Eredeti "figurák"!

    VálaszTörlés
  6. Pedig nyugodtan mondhatnád, hogy egy rakás szar, mert az összes bolti tej az. Már egy ideje házi tejet veszünk, hát össze sem hasonlítható. Ha néha rákényszerülők, hogy bolti tejet vegyek egy ételhez, meg nem iszom olyan szörnyű a másik tejhez képest.

    VálaszTörlés