A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. január 31., hétfő

H S S

H S S ébredezett, lassan tért "öntudatra". Nyújtózott, megropogtatta fájó tagjait az elektroszmogtól terhes szobában.
Apró kis fényecskék villogtak a besötétített helyiségben. Különféle készülékek őrüzem visszajelzői.
A kivetítős óra majd nyolcat mutatott már. Jól elaludt, de nem bánta a napi tíz órás robotok után. Napi tíz óra hat napon keresztül nyolc órás bérért.
Gyűlölte a munkáját, utálta a főnökeit és nem szerette a kollégákat.
Viszont valamiből élnie kell. Felült. A szája kiszáradt, nyelvét úgy érezte mintha tapló lenne. Cefet hideg volt a padló, de hát spórolnia kell a gázzal. Hármat fordult vele a szoba, kettőt a gyomra, végül aztán minden a helyén maradt. Kicsoszogott a konyhába, eresztett magának egy pohárka arzénnal szennyezett vizet, bekapcsolta a vízforralót majd kávét porciózott a már használt csészébe. Éhgyomorra nem kellene innia, de már eldöntötte, hogy a háromféle betegségére szedett hétféle gyógyszer mellékhatásai mellett a kávé legfeljebb papíron árt. Vagy ha igen, akkor nem mindegy? Mielőtt megkészült volna, rágyújtott és kinyitotta az ablakot. Kis ideig hagyta csak nyitva, addig míg csillapodott a köhögési rohama. A hideggel együtt bejött a lakásba a "szmogriadó" is. Nem sokat ért az egész szellőztetés, csak a szagokat cserélte ki. A második kávé és cigi után megkent egy adalékokkal dúsított fehér kenyér szeletet jó vastagon zsírral, majd a felét kidobta, mert evés közben hányingere lett. Nem az ételtől, a cigitől. Közben azon gondolkodott, mit üssön össze ebédre? "Rákapcsolt" a híradásokra.
Belvíz, árvíz, idős embert vertek agyon sihederek, többen az úton lelték haláluk, csalás, lopás, előzetesbe vétel, stb. Nem volt kedve végighallgatni kikapcsolta. Behozta az újságot és fellapozta. Végigfutott a címeken és az előre vetített "rémhírek" miatt már nem is volt kedve végigolvasni. Letette a lapot és ült szótlan. "Kongott" a csend a lakásban. Párja már rég elhagyta, a gyerekei is ritkán jöttek. Valahol megértette őket, valahol nem. Igaz, ivott néha-néha, de ritkán volt részeg. Csak dolgozott, és utána ivott kicsit. "Szomjas" volt most is, de nem mert pohárért nyúlni, hátha ma végre betoppannak. Eldöntötte, csinál kis pörköltet a dioxinos sertéshúsból, meg húslevest a tápos tyúkból. Gyorsan megvan, nem annyira macerás.
A belevalók is megvoltak már a közeli áruházból. Csupa, szemre tetszetős, vegyszereken és tápoldatokon nevelkedett "finomság". Köretnek meg jó lesz rizs. Az talán "igazi". Egyre megkészült minden, csak enni nem volt kedve egyedül! Háromig várt és közben egyik szálról gyújtott a másikra.
Akkor lassan felállt, a már kihűlt ételeket berakta a hűtőszekrénybe és a kabátért nyúlt. A vasárnap a kikapcsolódásé. Bezárta az ajtót maga után, még a lépcsőházban rágyújtott és elindult. Pár perc múlva már megrendelte első sörét! Már nem gondolt sem múlttal, sem jövővel!
( homo sapiens sapiens)

11 megjegyzés:

  1. Végig azt vártam, majd valami derűlátó befejezés jön, valami, ami fölülírja. Valami egérút.
    :(

    VálaszTörlés
  2. Hát nem valami optimista a történet, de sajnos igaz.Rengetegen élnek így ma Magyarországon.Csak éppen nincsenek tudatában....

    VálaszTörlés
  3. Szia csatlakozom az előttem szólóhoz sajnos ma tényleg sokan élnek igy sajnos pedig ...

    VálaszTörlés
  4. Ez a történet sajnos,ami a legnagyobb baj manapság nem egyedi,nagyon sok ember él így.Szomorú!

    VálaszTörlés
  5. Örömmel olvastam irodalmi művedet! Még, még, még...!

    Nem hiányoltam benne az optimista befejezést... így lett "életszagú" a történet... szomorú és elgondolkodtató. Csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
  6. Zseniális Apukám, zseniális. Nagyon elkaptad a stílust..

    VálaszTörlés
  7. Tetszett, életszagú. Kongó üresség és magány.

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon jó!!! Akár én is írhattam volna:)) csak sajnos nem tudok így írni.

    VálaszTörlés
  9. Írhattam volna egérutat, de minek? "Nekik" kell..!
    Tudatában vannak, csak hát....az egérút!
    Sajnos tényleg sokan és egyre ...!
    Irodalmi mű? Na, na! Azért köszönöm!
    Hát..., ha nem is zseniális, de..... Köszi!
    Jó, ha életszagú. Annak terveztem. Köszönöm!
    Nem tudsz? Na, na! Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. Sajnos felénk sem ritka a fenti történet,sőt a válság egyre több hasonlót "termel" és ami a borzasztó,már meg sem rökönyödünk rajta.

    VálaszTörlés
  11. Tökéletesen igaz! Lassan természetesnek "vesszük"!
    Tényleg borzasztó!

    VálaszTörlés