A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. szeptember 29., szerda

Egy hiteles ember (†)

Négy hónapja már, mikor igéretet tettem, felidézek egy történetet arról a kiváló emberről, kiről igen nagy tisztelettel beszélt hajdan volt sofőrje is Árpi.
Elérkezett az ideje!
Az idő nem számít, nem is említek évszámokat. Mikor a történet játszódott, már néhány évet eltöltöttem a seregben és hosszabb távra terveztem ottani "tartózkodásom". Jelentkeztem továbbtanulni és közvetlen feletteseim határozott igéretét, támogatását is bírtam. Aztán minden megváltozott. Megkezdődtek az átszervezések, közvetlen feletteseim is mások lettek, más elképzelésekkel és az én ügyemet félreseperték. A velem lefolytatott elbeszélgetést az a kiváló főtiszt vezette, kinek keze alatt Árpi is szolgált sorkatonaként. Ajánlott nekem beosztást és megkérdte mi a szándékom? Megjelentettem, hogy inkább leszerelnék és a polgári életben próbálok karriert építeni. Egy pillanatra meglepődött, mert nem ezt várta tőlem, hisz ismert szolgálatból személyesen is. Kicsit várt, majd indoklást kért. Megjelentettem, hogy nem is oly rég egészen más igéreteket kaptam, arra terveztem és alapoztam a jövőmet. Támogatták a továbtanulási kérelmem és annak megfelelő beosztásba is terveztek. Így, hogy ez megváltozott, inkább levetem az egyenruhát. Rövid gondolkodás után elküldött azzal, hogy másnap folytatja a beszélgetést. Másnap határozottan közölte velem, fogadjam el a felajánlott beosztást és szeptemberi kezdéssel kezdjem meg a tanulmányaimat, mire végzek bizonyosan adódik megfelelő beosztás is.
-"Egy esztendő multán tisztként akarok önnel találkozni"!
Természetesen elfogadtam, mert Ő egy hiteles ember és parancsnok volt!
Állta is szavát, -szeptemberben újra be kellett avatkozzon- mikor ismét megpróbáltak "elfelejteni". Neki köszönhetem, hogy katona maradtam, tanulhattam és tiszt lehettem. Tábornok Úr.....!
In Memoriam Cserhalmi Mihály vezérőrnagy!

3 megjegyzés:

  1. Egypár térképet én is megrajzoltam abban az időben a Technikai Szolgálatnál, de én ezt az oldalát nem ismertem. Azt szokták mondani, hogy aki elment arról vagy jót, vagy semmit! Azért jó tudni, hogy volt egy ilyen oldala is. Ne haragudj Józsi!

    VálaszTörlés
  2. a hadtestparancsnokságon szolgáltam írnokként,
    őszínte leszek - híre miatt próbáltuk kerültni vele a találkozást,
    de az sokszor nem sikerült.
    majd megtapasztaltuk, hogy ha tisztességgel végezzük a ránk bízott feladatot, nincs miért féni tőle - én tisztelettel emlékszem rá

    VálaszTörlés