A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 29., péntek

Kései fürdő

Bizony ez nem fürdőzés volt, mert sem Zsöminek, sem pedig nekem nem állt szándékomban. Ezért csak fürdő.
Jól befürdött és megfürdött szegényem az októberi hűs vízben.
Gyönyörű verőfényes napsütötte délután volt tegnap, így aztán vízre szálltunk.
Én pergettem, Zsömi szokása szerint kapitány urat játszott és az orrban ácsingózott. Nézelődött, sokszor úgy, ahogy máskor is tette,  a két mellső lábával a palánkra állva. Már a kikötő felé menet a part előtt sodródtunk, mikor a kavargó szél elkezdte rányomni a csónakot a nádfalra. Lenyúltam az evezőért és egy határozott mozdulattal elfordítottam a csónak orrát. Abban a pillanatban hatalmas loccsanást hallottam mögülem és Zsömi már ott úszott at elforduló csónak mellett. Nem tünt megilletődöttnek!
Reflexből a part felé kapálódzott, de hívásomra azonnal visszafordult és a csónak mellé úszott. Beemeltem, mire azonnal visszaült az orrba és lerázva a bundát engem is megzuhanyoztatott. Szerencsére a levegő már nem volt hideg és a nap is segített neki száradni. Gyorsan kikötöttem, kiugrott a stégre, majd nekiállt "melegíteni". Fantasztikusak az ösztönei, vagy az esze! Inkább mindkettő! Míg én összepakoltam a motyót, meg lezártam a csónakot, addig ő le s fel szaladgált a hosszú stégen. Futott egy hosszt, megrázta magát és állt a napon néhány másodpercig, aztán újra. Jó párszor végignyargalta a deszkákat, így mire útrakész voltam már alig volt vizes és látszólag nagyon jól érezte magát a kényszerű fürdő ellenére.

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos történet!!! És milyen talpraesett -hmm akarom mondani vízreesett- A Zsömi kutya! Remélem, nem fázott meg....;)
    *
    Nagyon tetszik a blogod, örülök, hogy rádbukkanhattam a Fészen! ;)

    VálaszTörlés
  2. Én az elején azt hittem, hogy Te is csobbantál, de szerencsére csak a Zsömi zuhanyától lettél kissé vizes. Attól nem kell félni, hogy kutyádnak valami gondja lesz, ők alapból edzettebbek e téren.

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére jó vége lett ennek a kalandnak,nekem is van két kutyám gondolom milyen érzés lehetett egy pillanatra amikor megláttad, hogy beleesett a vízbe,de szerintem Zsömi is meglepődött egy kicsit!De... minden jó ha vége jó!!

    VálaszTörlés
  4. Jó vége lett és én most nem csobbantam, pedig már arra is volt példa. Köszönöm együttérző szavaitok, Áginak külön is, dícsérő sorait.

    VálaszTörlés