A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 19., kedd

Kulcsfontosságú nap

Azzal kezdődött, hogy Józsi fiam telefonált mert nem lelte a lakáskulcsát és indulnia kellett volna dolgozni.
Épp indulóban voltam hozzá, mikor rámtelefonált, ne menjek, mert megtalálta. Jót nevettem rajta.
Nem kellett volna!
Összesöpörtem hát a befizetendő csekkeket és a rávalót, aztán irány befizetni! Parkolóhely van, sor nincs, így egy perc és kész, újra a kocsiban ülök. !?!?!?!? Csak épp az indítókulcs nincs meg! Minden megvan a csomón, távirányítótól a fityegőkig, csak az indító nincs. Érthetetlen! Hogy eshetett le? Meg kell keresni! Nyomvonalon vissza, még egyszer és nincs! Ügyféltérben sincs! Az ajtótól a kocsiig tíz lépés és nincs! A kocsiban sincs! Járdán, fűben, lépcsőn, úttesten, kocsi alatt, tócsákban nincs. Sehol amerre mentem és a közelében sem! Kocsiban kétszer is, útvonalon tízszer is megnéztem és nincs! Kezdek gyanakodni! Vagy már fel is szedte valaki és akkor gond van, vagy esetleg mégis a kocsiban. Megnéztem harmadjára is. A jobb első ülést tartó sín és a váltóbox közti keskeny résbe csúszott be. Nem tört le a kulcs műanyag vége, így azóta sem értem, miképp esett le? Na fiam, lehet nevetni!
Azért azt külön kiemelem, hogy a posta alkalmazottjai nagyon készségesek együttérzőek és segítőkészek voltak, egyikőjük kijött utánam az utcára a telefonszámomért is, hogy tudjanak értesíteni, ha leadná valaki. Elárulom hát, hogy ez a Hajnóczy utcában lévő "kisposta". Régi kaposváriaknak mondom, a hajdan volt Ságvári utca. Eddig is sokszor ott "postáztam", mert ott fogadják a köszönést, mosolyognak és közvetlenek. Olyan emberi hely, nem pedig olyan hivatali! Azt hiszem törzsvendég leszek! Ezúttal és ezúton is köszönetem!

3 megjegyzés:

  1. :D Vicces nap volt, kétségtelen. Még jó, hogy ilyen szerencsésen megleltük mindketten a saját kulcsunkat. Ellenkező esetben most nem mosolyognánk!

    VálaszTörlés
  2. Mi volt ebben a vicc? Én hasonló esetben piszkosul le tudok sec perc alatt izzadni. Hacsak az nem, hogy sajátmagunkat, kínunkban nevetjük ki.

    VálaszTörlés
  3. Igazad van, amíg kerestem a kulcsot addig nem erőltetett a röhögés! Mivel szerencsésen sült el, utólag már találok benne tréfás elemeket.

    VálaszTörlés