A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 26., kedd

Megint füstölgök és...

No nem a dohányzásra szoktam vissza. Isten őrízz! Örülök, hogy még élve sikerült leszoknom. Nem elírás, így akartam írni, élve! De az egy másik történet. Most csak, ...értetlenkedek és  ...mondom a magamét.
Kedvelt közéleti napilapom olvasói üzenetei közt olvastam. Íme az alapsztori. Üzenet írójának fiatal, három gyermekes ismerősének kocsiját -tilosban parkolás miatt- a kórház környékéről vitette el az intézkedő rendőr. Apuka iker gyermekeit vitte vizsgálatra. Kocsi kiváltása 8 ezer, plusz számíthat a büntetésre, meglehet 30 ezerre. Apuka fizetése 80 ezer közli az üzenet. Az alapsztori  olvastával is felmerültek bennem "dolgok", no és kérdések, csak miután az üzenet író megfogalmazta óhaját is, már ki is kivánkozik belőlem! Íme óhaja, szó szerint idézem!
"Szivesen olvasnék egy elfogadható magyarázatot a szerv részéről, de az is elég lenne, ha mélyen elgondolkodnának az eseten."
"Ezerszer" elhangzott már a rendőrségi szóvívők és vezetők nyilatkozatai alkalmával, hogy az intézkedő rendőr nem mérlegelhet és a már megkezdett intézkedést végig kell vinni! És ez, véleményem szerint, így jó!
Amúgy csak eljátszogatva a gondolattal, ha mérlegelhetne is, -de hála törvényeinknek nem teheti- honnét derülne ki a tilosban parkoló kocsi látványából, hogy tulajdonosa hány gyermekes, mennyit keres és hová vitte épp a gyerekeket? Épp ezért az üzenet írója által megadott infók bőségesek, csak nem tartoznak az elkövetett cselekmény tárgyához! De ha már tudomásra hozta, akkor kérdem én! Egy nagycsaládos, kiskeresetű szülő, ha már anyagi körülményei ellenére üzemeltet és fenntart -bizonyára okkal, úgy hogy ezt nem felróva, csak leszögezve mint tényt- egy gépjárművet, akkor miért nem vigyáz, hogy ne keletkezzenek felesleges és nehézségeket okozó kiadásai? Ezt a nem kis summát megtakaríthatta volna magának, ha szabálytisztelő. Ő takaríthatta volna meg, nem a rendőr!
Kedves üzenet író: "szivesen olvasnék egy elfogadható magyarázatot az ön részéről, de az is elég lenne, ha mélyen elgondolkodna az eseten."

/A kép csak illusztráció, nincs köze a történethez! Az idei kaposvári veterán járművek seregszemléjén készített képeim közül való. Gyönyörű darab!/

3 megjegyzés:

  1. Igen vagy nem van, talán, hát nincs. Ez így helyes. Kérje a büntetés elengedését méltányossági alapon a rendőrkapitányságtól, ők mérlegelhetnek, a rendőr nem. Ha kellően alá tudja támasztani, hogy életveszély elhárítása miatt állt meg a tilosban (ami nem valószínű), akkor elfogják neki nézni. De ha trehányságból, akkor irány a posta.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek veletek,ez nem a rendőr bűne, ez odafigyelés kérdése a kocsi vezetőjétől, még akkor is ha siet.Ha mindenki ott állna meg ahol akarna, na abból lenne még csak káosz!! Akkor minek vannak a szabályok?

    VálaszTörlés
  3. Sajnos mindig a rendőröket szekálják, ez már lassan divat lesz. Az utakon bizony rengeteg a szabálytalanság, és igenis büntessen a szerv! A felelősséget illik vállalni, nem kell mindig a kibúvókat keresni. Ez persze nehéz...

    VálaszTörlés