A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 20., szerda

Susogó

Csodálatosak a természet zöldből lassan változó színei a késő délutáni őszi napsütésben. A nap beeső sugarai alatt még érezni melegét, de az árnyékos oldalon már hűvös a levegő. Mint ahogy hűvös a szél is! Ssssss! Ssssss!
Zene füleimnek, szívemnek kedves a hang. Beszél a fenyves a "szél alatt"! Bár egyik szemem sír, hogy vége a nyárnak, a másik nevet és melegség jár át, mert beszél a fenyves, beszél a természet! Ssssss! Ssssss! Hallom először csak halkan, majd egyre hangosabban és hangosabban ahogy siklok a vízen közelebb. Ssssss! Ssssss!
- Nézzétek ember jő! Ssssss! Ssssss! Ő az ember! Vigyázzatok! Ssssss!
Suttogja a fenyves és én csak nézem őt döbbenten! Hallgatom szavát. Lassan siklok a szélben, állok és elnehezülő szívvel hallgatom a susogót!
- Ssssss! Nézzétek! Ő Isten gyermekének vallja magát, kit saját képére alkotott az Úr!
Mára benépesítette a földet. Megszámlálhatatlanul vannak. És mégis úgy viselkednek, mint kik nem ismernek sem Istent, sem pedig embert! -Ssssss! Nézzétek! Az evolúció csúcsának tartja magát, a gondolkodó lénynek, az uralkodó fajnak. És gondolkodás nélkül írt, őldököl, pusztít maga körül mindent. Még saját faját is! Mindent uralni akar!
- Ssssss! Nézzétek! Mindent akar! Mindenből többet, mint amire szüksége van és amit felhasznál. Többet, sokkal többet vesz el, mint amit visszaad!
- Ssssss! Azt hiszi mindent tud, mindent ért! Pedig még azt sem képes megérteni, hogy Isten ide teremtette a földre közénk, úgy mint a többi teremtményét! Egynek a sok közül! A természet részének, részesének! Együtt, egymás mellett, egymásért és egymást kiszolgálva kellene élnünk.
- Ssssss! Azt hiszi érti és mindent tud az evolúcióról, miközben gondolkodás nélkül kivágja azt a fát, amelyikről lemászott! Amelyikről "származik" és minden más fát!
És minden más teremtményt, minden élőlényt!
- Ssssss! Ő már nem szolgál, csak kiszolgáltatja magát! Mi, mi szolgálunk!
- Ssssss! Ssssss......!
Lassan tovasodort a szél. Néztem a susogó fenyőket.
Egyik szemem sírt és már a másik sem nevetett!
Beszélt a fenyves és én értettem őt! Elmondta bánatát, a természet fájdalmát. Lassan, megöljük őt!
És majd belehalunk mi is!
Akkor, na akkor majd mindenki megérti Őt!

2 megjegyzés:

  1. Ez csodaszép volt,amit írtál többször is elolvastam,nagyon megható és egyben így igaz.
    Köszönettel igy ismeretlenül is: Georgina

    VálaszTörlés
  2. Kedves Georgina!
    Nagyon szépen köszönöm elismerő szavaid!
    Nagyra értékelem!
    Üdv. néked

    VálaszTörlés