A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. február 23., szerda

Agyrém


Elmesélek két rövid "bejátszást". Megpróbálom nagyon röviden, de úgy hogy látható legyen. Láthatóvá váljon. Azoknak is, kik nem látták. Talán sikerül.


Egy pár tűsarokkal megemelt elegáns hölgy lejt az átkelő felé. Bal vállán méretesebb női táska, az a fajta, mibe minden kellék belefér, ami kellhet az időszaki igazításhoz. Jobb kézzel egy kisebb ölebet vezet pórázon. Szépen "lejtenek". Megállnak a járdaszélen. Balról bezúg a képbe egy monstrum, majd eltűnik. A póráz üresen fityeg a tünemény karján! A hölgy egy pillanatra kibillen szerepéből és felvillan "legértelmesebb" nézése. Majd benyúl a táskába, elővesz egy másik kutyát, felcsatolja és szépen, kényelmesen elriszálnak.

Aranyos, copfos tizenéves fruska szemez egy aranyhallal, majd elvisítja neki: -"plazma tévét akarok!" Ott terem az asztalon a kívánság és benne úszkál a halacska. Máris sikítja második kívánságát: -"turmixgépet akarok!" S láss csudát, az asztalon terem a konyhai aprító, benne úszik a kívánságok hala.
Lófarkas kisleány kezével az aprító kapcsolójára nyúl, tekintete tapad a szerencsétlen aranyhalra és arcán mosoly fakad. Nem épp üdvözítő mosoly!

Nem, nem őrültem meg. Én nem!
Ez a két sztori rendszeres időközönként feltűnik az egyik televíziós csatorna reklám blokkjában. Nem árulom el, mit reklámoznak, mert most mellékes.
Nagyon remélem, sikerült úgy leírnom, hogy az is maga elé tudja képzelni,
ki még nem látta egyik, másik, vagy mindkettő "remekművet".

Én nem is boncolgatom, hogy a rövid bejátszások végén megjelenő "képi csattanó", mit mond, mi az üzenete? Rátok bízom kedves olvasó.

Számomra egy üzenete azért van.
"Ha a hülyeségtől nőni lehetne, egyesek ülve nyalnák a holdat."

13 megjegyzés:

  1. A képernyőn ülő alak sötét háttérben egy fehér folt felé mered. A középső csíkról kiderül, mely a karikához tart, kiderült, hogy az a nyelve.
    Hatalmas vörös betűkkel beúszik a reklámszöveg:
    Ön is akarja nyalni?
    Majd egy dörgő hang szól a Dolby 5.1-ből.
    Agyelszívó klinikánk az USA-ban tesztelt, tudományos alapokon nyugszik!
    Keressen minket a PDA-ján, a mozikban, televízió műsorokben, és a plakátokon.
    Megérti... ha megérti!

    VálaszTörlés
  2. Hidegrázásom van a reklámoktól.Mindig leveszem a hangot,ha reklám van.Igaz így már maradtam le akcióról.Direkt figyeltem múlt nap,hogy 12 perc ment a filmből és 15 perc reklám.

    Marcsi

    VálaszTörlés
  3. Erre mondják kedves József, hogy "Nagy az Isten állatkertje, de sajnos alacsony a kerítés"...én kifejezetten megőrülök a sok reklámtól. Reklámtól mentes szép estét!:))

    VálaszTörlés
  4. Visítani volt kedvem, ahogy olvastam a sorokat! Nagy az isten állatkertje, nagy bizony! Nem nézem a reklámokat, tüntetőleg elvonulok olyankor. Helyette a monitorra meredek, blogot olvasgatok. Ha nem ez, akkor Enci cirógatása.
    Hanczur, látom megint lódult egyet a fantáziád... :))

    VálaszTörlés
  5. A kutyás reklám teljesen elképesztett engem is.Ez a "van másik" szlogen ide annyira nem passzol.És mit szólnak a kutyamentők?

    VálaszTörlés
  6. A reklámot kihagyom,mert nem szeretem!Ez a kutyás meg főleg kiboritó,hogy engedhetnek ilyet nem is értem.Ahogy annalíz írja hol vannak ilyenkor az állatvédők?

    VálaszTörlés
  7. @Joe bácsi
    A lendület megvolt, de úgy jártam velem , mint az egyszeri székely a faragással. Ami kezdetben petrencének indult még fogpiszkálónak sem jó.
    Elrontottam kétszer is.

    VálaszTörlés
  8. Néha kifejezetten dühít a reklám, mert olyan ellenszenvet vált ki, mikor mindenféle hazugsággal szédítik az embereket....
    Szeretettel üdvözöllek!

    VálaszTörlés
  9. Hála istennek én nem szeretem a tv-t , inkább a neten vagyok ha van időm:)) De azért a párom tv-t néz hallom a reklámokat amit ki nem állhatok

    VálaszTörlés
  10. Nálam jótékony hatással vannak a reklámok, engemet rendszeresen elaltatnak. Igaz így lemaradok a filmről, de legalább jót alszom.

    A kereskedelmi tévében, csak vevőcsalogatónak vannak a filmek. A reklámműsort néha megszakítják agyonismételt hollywoodi mozival.

    Némelyik reklám ízléstelen, és óborzalom.

    VálaszTörlés
  11. A kutyás reklám is kihoz a sodromból,de az aranyhalas egyenesen szörnyű.Ha ilyennek képzelik a jövő emberei,hogy egy sikítozásra mindent megkaphat,hát akkor örvendek,hogy nem most vagyok fiatal.A jövő eléggé borzongatónak tűnik.:(

    VálaszTörlés
  12. az első reklám az mit is reklámoz?

    VálaszTörlés
  13. Kedves névtelen! Én nem írom meg, mert nekik az is reklám.

    VálaszTörlés