A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. február 18., péntek

Egy adaggal ...

Néha, mikor úgy egy-két dologban kezd elegem lenni a világ folyását illetően, akkor leülök és a vitriol címke alatt olyan megfogalmazásokat teszek, ami levezeti a gőzt. Nem biztos, hogy jól látom a dolgokat és az sem biztos, hogy igazam van. Miért lenne? Miért ne lenne? Legfeljebb fejcsóválást, rosszallást és vitát váltok ki. Az is valami.
Egyszerű nem?

"Végy" egy hülyét, állítsd kamerák kereszttüzébe és tégy elé mikrofonokat.
Meglásd, hatalmas változáson megy át.
Még hülyébb lesz!

Fantasztikus, hogy némelyekben mekkora erővel tud munkálni a hit.
Megborotválkozik, felvesz egy öltönyt és onnét kezdve szentül hisz.
Szentül hiszi, hogy ő aztán már valaki!

Némely emberbe, annyi empátia szorult, mint egy meztelencsigába.
Le kell velük ülni beszélgetni és érdekes dolog derülhet ki róluk.
Olyan "nyálasak" is, mint ....

"Szólj igazat, betörik a fejed!"
Olyan jó lenne, ha mindig ugyanoda ütnének!
Mert akkor nem gyógyulna be teljesen feleslegesen.

Egy képzelt riport, egy egyszerű kérdésről.
Kérdező:          -Mi a véleményük arról, néha tényleg kell hazudni?
Utca embere:    -Igen. Szerintem néha szükséges.
Politikus:           -Néha?

Hát valahogy így. Tudom, háttal nem kezdünk mondatot. De miért nem? Egyeseknek, bárhol, bármikor, bármilyen pozícióból mindenkinek hátat lehet fordítania? Ha veled szemben ül le, akkor is csak háta van. Illetve akkor is csak egy segget látsz. Náluk a segg a hát egyik végén van. Alul, vagy felül. Attól függően, hogy hogy ül az illető. Ők a hát, hát, nahát, tehát, stb emberek. Csak épp egy leírt mondatot nem lehet háttal kezdeni?

9 megjegyzés:

  1. Tényleg vitriolba mártottad a tolladat, viszont nagyon jó módszernek tartom, talán én is elkezdem. Az intelligens hátú, ámbár rendkivül bunkó emberek pedig ne izgassanak....

    VálaszTörlés
  2. annaliznek: de ha hatással van az én és szeretteim életére, az bizony nagyon zavar , ha a nemes testrészükkel játszanak, az hidegen hagy.
    Jóskának: mint a viccben. http://apa54.blogspot.com/2010/05/vege-vicc.html Egyetértünk. Konkrétan nem tudom, hogy miről van szó, de ha politika is van benne, akkor jogos a felháborodás. Hát, háttal tényleg nem lehet, akár suk-sükölni sem, mint ahogy volt szerencsém hallani, igaz egy kosztümös okoskától.

    VálaszTörlés
  3. Bizony (néha!!:) ki kell engedni a gőzt, igazából mást úgy sem lehet tenni és ha már az sem segít, egy jó nagy hát-at fordítani a külvilágnak, amit behálóz a politikának mondott gazemberség. Nem mintha őket izgatná, hogy mit gondolunk róluk, ebben egy percig sem szabad ringatni önmagunkat - ha belegondolunk, hogy a börtönök az elit "úriemberek" gyűjtőhelye lesz, és lassan már az lóg ki közülük a sorból aki még nem látta belülről e falakat - , viszont, míg háttal ülünk, addig egy kicsit elfelejtkezhetünk róluk.

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Lilivel néha tényleg ki kell engedni a gőzt, mert akkor megkönnyebbül az ember.Az igaz ember szemben áll a másikkal ez biztos!

    VálaszTörlés
  5. Képzelt riport a hazugságról...
    -hazudunk néha,és egyáltalán?
    - van olyan,hogy igazság?
    Egyes politikusok hátsó fertálya az egyetlen értékelni való...az agyukról ne is beszélve.Zéró.

    VálaszTörlés
  6. Tényleg! Erről jut eszembe megkérdezni. Valaki ismer olyan politikust, akinek ne lenne seggarca? A fejet nem kérdem, mert azt tudom. De vajon miért van ez így?

    VálaszTörlés
  7. Hogy mindenkinek a politika és a politikus jut eszébe!
    Ki érti ezt? Azt hiszem majd mindenki.

    VálaszTörlés
  8. Karesz kérdése valójában jó, rá is tapintott a nagy problémánk fő okára. Mert a politikusok erkölcsi elzüllése bajunk okozója. Azért lehet, mert a nép hagyja, apám szavaival élve, nem látnak át a szitán. A nép a parlamenti választásokon a szívére, és nem az eszére hallgat. Sajnálatos magyar átok, itt is besűrűsödik ez emberek szemetje. Lásd: http://apa54.blogspot.com/2011/01/besurusodes.html Jobb érzésű, elhivatott becsületesebbje már nem is megy közéjük, aki mégis oda keveredik, az megfertőződik. Meg az is a probléma, ahogy én látom, nincs is olyan karizmatikus személy a politikusi palettán, aki államférfiúi kvalitással rendelkezne. Úgy tesznek, mintha a közért munkálkodnának, közben a saját pecsenyéjüket sütögetik. Szélhámoskodnak, bűnöznek.

    VálaszTörlés