A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. február 5., szombat

Kutyások

Én is kutyatartó vagyok, ennek ellenére nem tartom bántónak a képen lévő táblát. Megértem. A területet szépen gondozzák, nyírják, rendbe teszik és akkor egyszer csak megjelenik ott
egy-két kupac. Több? Csak......
Minden megértésem és együttérzésem mellett is, én inkább tréfásnak találom. Leginkább a jelen esetben felesleges "igyekezetet". A képen is látszik és a valóságban is úgy van, hogy a tábla után igen nagy területen nincsenek lakóházak. Viszont közel van az erdő és a város pereme. Aki odáig kiviszi a kutyusát, az legtöbbször szabadon is engedi, hogy futhasson egyet és a kutya fut is, közben pedig nem olvas. Mert nem tud. Azonkívül, azon a területen igen sok kóborló kutyával is lehet találkozni és hát ugye ők sem tudnak olvasni. Mint ahogy nem tudnak a szabadon tekergő macskák sem
és a városba is bemerészkedő kukákat dézsmáló rókák sem!
A környékbeli kutyásokkal pedig, inkább szóba kéne elegyedni, talán hatásosabb lenne mint a tábla, de mindenesetre emberibb. Az ilyetén kupacokat "taposó akna" névvel is szokták illetni, származzon akár kutyától, akár mástól. Viszont akkor felszedésig az "aknák" helyét is ki kell jelölni úgynevezett kitűző rúddal, nem csak az "aknamező" szélét táblázni!
Szóval! Ne tessék haragudni, de minden együttérzésem mellett is, a megoldás láttán "röhögnöm kell"!

6 megjegyzés:

  1. Szia igazad van ott tudnak a kutyusok szaladgálni és lehet vannak fontosabb helyek ahova a tábla kerülhetett volna.
    Sajnos embereknek is lehetne táblát felállitani , lépcsőház stb....

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg röhögni való! Én is jót mulattam. :D

    VálaszTörlés
  3. Kutya élete van a városi állatoknak. Sehol sem szabad jelzést hagyni, nem könnyíthetnek a nehezékből, nem ugathatnak, ha valakit szeretettel üdvözölnének, az elhúzódik, hogy ne nyalja össze.
    Hhhh.
    Igaza senkinek nem lehet. Ilyenné tettük a várost. A zöldben, a betonon, a macskaköveken is zavar mindenkit a bűzölgő, majd kiszáradó rudacska. Nincs vízöblítéses üreg, ahová odaszokhatnának, és fel sem fogják, mit miért.
    A gazdik szedhetik zacskóba, de ha nem mindegyik szedi, már feszültségforrás.
    Talán az udvaron élő állatoknak a legjobb. Ott nem pöröl a gazda, hanem megoldja, hogy ne járjon benne.
    A lakótelepeken élő ember pedig szenved, mint házikedvence.
    Ez is kompromisszum.
    Ez a tábla is az. Csöndesen kiadta valaki a mérgét.
    Ha megkönnyebbült tőle, akkor elérte a célját.

    VálaszTörlés
  4. Egyszer én is gondolkodtam egy hasonlón, csak annyin, hogy kérjük a kedves gazdikat, távolítsák el, amit el kell... de aztán nem lett semmi belőle, hasonló okok miatt :))), hanem a saját kutyusunk termése mellett felszedtem a mindig nálam lévő 182 zacsiba a másik három kupacot is. Egyszerűbb, gyorsabb, más nem fog mérgelődni és nem lettem tőle szegényebb, sem büdibb;)))

    PS.: Tudjátok, mennyivel kisebb a melléktermék, ha rendes tápot eszik a kutty? Kb harmada. Sokkal kisebb zacsi is elég;)))

    VálaszTörlés
  5. Én a kutyák mellett vagyok....

    VálaszTörlés
  6. Talán meg kellene tanítani a kutyákat olvasni?
    Aki kitette a táblát kezdhetné az első tanítási órát a kutya iskolában.Innentől kezdve megváltozna a viszonya a kutyákkal.
    Jó az észrevételed,van tábla, de minek!

    VálaszTörlés