A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. febr. 8.

Desimiti

Nagyatyáink elmondása szerint, mikor csapatostul megjelentek a varjak, akkor északon már kemény a tél, azért húzódtak ide. Mikor továbbmentek, abból azt következtették, hogy kemény, hosszú tél lesz, azért vonulnak még délebbre.
Napok óta nem láttam varjakat, eszerint délebbre húzódtak, ami tudnivaló mit jelent. Ráadásul, tegnapelőtt sikerült lefotózni a havasi embert, eszerint lehúzódott a hegyekből! Iszonyúan kemény tél lehet északon és felkészülhetünk a mínuszokra mi is, ha hozzánk költözött. Tessék csak hitetlenkedni, de elárulom, 2005-ben látták Kárpátalján! Egy helyi lakos találkozott először a nyomaival, majd egyik éjszaka látott egy emberszerű lényt. Tudósok, kutatók álltak össze a rejtélyes eset felderítésére. A világon nagyon sok helyütt látták már és a róluk szóló hírek egybevágóak, mindenütt emberszerű lényről beszélnek, erős szőrzettel. Felbukkanási helyeiken más-más néven nevezik őket: sasquatchok, didik, yetik, almaszok, maorenek, sisimitik. Nekem az utolsó név ütötte meg a fülem -felbukkanási területére utalással- javaslom legyen az elnevezése: desimiti! Egy pillanatra bukkant fel a sűrűből -a képen középütt látható- kékesen csillogó, mintha anorákban lenne és annyira nem is szőrös. Ezen én nem csodálkozok oly nagyon, mert évszázadok óta tartja magát a legendája, évszázadok óta bujkál, ennyi idő alatt változhatott és alkalmazkodhatott. Naná, hogy nem jutnak a nyomára!

2 megjegyzés:

 1. Hallod, nem mindennapi ember vagy Te, még havasinak sem! Jó, hogy megírtad a linket, úgy látszik van még, amit nem olvastam el, vagy nem emlékszem rá. 2010 régen volt már, de mostanság ez a havasi ember hála az égieknek nem változik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! Bár "nagylábnak" nem mennék el a 43-as méretű lábszagommal.
   Tudja manó! Állítólag folyamatosan, mindenki változik.

   Törlés