A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. február 12., péntek

Őrizők

Az utóbbi időben leesett nagy mennyiségü havat kihasználva, szorgos kezek "hóemberek" sokaságát készítették a városban.
Azért tettem idézőjelbe, mert némelyik, mint a képen látható legalább kétméteres alkotás is, nem biztos, hogy hóembernek készült. Nem igazán látszik, de mintákat faragtak rá az alkotók, kik tegnap este tízkor még dolgoztak rajta.

Az utcánk mindkét végére jutott ezekből a furcsa hóemberekből, mint valami "őrizők", úgy állnak az útszélen, vagy a házak közt. Nagyon jópofák, nekem igazán tetszik, remélem sokaknak. Meglehet készítőik nem is gondoltak rá, mikor saját szórakozásukra megépítették, hogy mások is örömüket lelik benne. Lehet, hogy igen. De, mindenesetre kihasználták az időjárás nyújtotta lehetőséget.
Íme itt is egy, a harmadik. Bent áll a házak közt nem mesze a bejárótól egy fa mellett. Ez is, mint az előző képen lévő, már korábban készült, kicsit látszik rajtuk, de ez természetesen nem baj és semmit sem von le az esztétikai értékükből. A ráfordított munka értékéből pláne nem. Gyerekként, fiatalként én is építettem hóembereket egyedül is, de haverokkal is. Társaságban a legjobb!
Íme egy hóvár, legalábbis én annak gondolom. Sajnos a fehér hómezőn a fehér építményt nem könnyű megörökíteni, de azért látszik. Remek hócsatákat lehet vívni egy ilyen vár ostrománál! Mi úgy szoktuk gyerekkorban, hogy előre legyúrtunk egy csomó hólabdát, aztán tűz!



Végezetül álljon itt egy "igazi" hóember, répaorral. Csak az ágseprő hiányzik a kezéből, meg a lyukas fazék a fejéről. Azért így sem rossz, de nem ám!



2 megjegyzés:

  1. Kolléga, valahogy nem jönnek be a képek, csak az első. Lehet, hogy az én gépem rossz, de hátha nem...

    VálaszTörlés
  2. Ok! Itt volt a hiba. Elnézést kérek!

    VálaszTörlés