A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. júl. 19.

Elkerülő

Teljes gőzzel épül a Kaposvárt elkerülő út Kaposfüred előtti szakasza, hol a képet is készítettem. Itt készül egy felüljáró, lehajtók, egyelőre részlegesen megszüntették a körforgalmat is, hajdani "púpja" helyén hatalmas munkagödör tátong.
Napról-napra szaporodnak a földmunkagépek, végzik a talajmunkálatokat. Közben kisebb "hegyekbe" hordják a billencsek az alapozáshoz szükséges különböző méretüre osztályozott kőzúzalékot. A már megdolgozott leendő pályaszakaszokat öntözőkocsik járják a simítógépek és úthengerek előtt. Tömörítik, egyengetik a talajt. Én nem néztem a terveket, de már szemmel láthatóan is rajzolódik az elképzelés. Megy a munka Kaposfüred tulsó felén is, bár ott aztán végképp nem tudom mire lehet számítani. Az első elgondolás szerint ráhozzák a mostani 67-esre és úgy megy át a Desedán. Az újabb elképzelés szerint az elkerülő elmenne Kaposfüred után Magyaregres felé és a Deseda tó mögött elhúzva az aszfaltcsíkot kerülné el Somogyaszalót attól nyugatra. Nekem ez az elképzelés élt a felyemben kezdetektől fogva és nem is igazán értettem az első elképzelést, ami feltételez egy a tavon átívelő hatalmas völgyhidat is. Mondom feltételez, mert én a terveket nem nézem, csak józan paraszti ésszel, meg a terepismeretemmel próbálom átgondolni. Abba viszont nincs benne az esetleges önkormányzati és egyébb lobbi, no meg ami még hasonló .....
Egyszer csak elkészül végre és bekapcsolja városunkat a gyorsforgalmi hálózatba! Nagyon nagy szükség lenne rá!

1 megjegyzés:

  1. Azért is hííjják elkerülőnek,mert jobb most elkerülni!!Láttam milyen káosz van ott!

    VálaszTörlés