A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 12., hétfő

Parlagfű

Parlagfű, az allergiások méltán egyik legnagyobb ellensége. Hazánkban hála a nemtörődömségnek, lustaságnak, közömbösségnek, a más baja nem az én bajom szemléletüségnek, néha pénztelenségnek, sok helyütt szabadon burjánzik. Parlagfű Kommandó!
Országszerte beindultak a kommandók, közben felhívások tucatjai ösztökélik a közönséges halandót, hogy tegyen bejelentést. A jövő nemzedékek ombudsmanja meg parlagfű-biztost akar! Én nem értem! Megfelelő mennyíségű kaszálással megszüntethető lenne a probléma. Megvannak a szükséges jogszabályok, kényszerítő intézkedések a végrehajtatására. Csak az nincs eszerint aki ellenőrízze! Különben -ha lenne- nem kérnék a lakossági bejelentéseket. Azért erre a problémára külön biztost kinevezni? Na neee! Aztán lesz mogyoró-biztos (növényre gondoltam), meg dinnye-biztos (megint a növényre gondoltam) és így tovább? Mi lenne, ha mindenki elvégezné a dolgát? Nem úgy értem! Még a törvényalkotók is! Ugyanis nem elég törvényeket, jogszabályokat hozni, hanem annak betarthatóságának feltételeit is meg kell teremteni és ha ez mind megvan, akkor be kell tartatni! Ellenőrízni kell! Ha meg rosszak a szabályzók, akkor módosítani kell, vagy újat kell alkotni. Ne civil szervezetek és magánszemélyek "kémkedjenek" a parlagfű után és aztán "feljelentgessenek". Mondom ezt azért, mert ha a parlagfűnél ez az elvárás és így működik, akkor később majd máshol is.
Nem jó irány szerintem!

4 megjegyzés:

  1. Kellenének a zsíros biztosi állások, például a zsírosparéj biztosihoz is.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van. Csak az a probléma, hogy amíg a saját családjában senkit nem érint az allergia, nem veszi a fáradtságot, hogy eltüntesse földjéről. Egy "kedves szomszéd" meg kapva kap az alkalmon, hogy akár "ingyen" is borsot törhessen az orra alá... :)
    Sajnos engem nagyon is érint a dolog, bár (lekopogom), két éve tünetmentes vagyok. Előtte, mint vízcsap volt az orrom, tele fájó-viszkető hólyagokkal a torkom... Volt egy nyár, amikor teljesen munkaképtelenné tett. A TB meg nem győzi támogatni a drága gyógyszereket a betegeknek, csak mert néhány trehány ember elhanyagolja birtokát. Sajnos tényleg népbetegségről beszélhetünk.

    VálaszTörlés
  3. Néhány trehány? Igazán "nagyvonalú" vagy! Jó néhány az!

    VálaszTörlés