A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. december 15., szerda

"Deseda-fórum"

Aláírásra került a szerződés Kaposvár Megyei Jogú Város Őnkormányzata és a Kaposvári Sporthorgász Egyesület közt a Deseda tó tíz évre szóló kezelésére 2011 január 01-től kezdődően.
Az önkormányzat egyelőre nem engedett az általa alkotott Desedát érintő szigorú szabályokból, így például jövőre sem lehet éjszaka horgászni, de azt már jelezték az Egyesület vezetése felé, hogy ezek a szabályok nincsenek "kőbe vésve", idővel lehet a változtatásokról tárgyalni. Az egyesület jövőre már enyhíti azokat a szabályzókat, ami a hatáskörébe tartozik. Kiemelném, ami a hatáskörébe tartozik! Alapvetően visszajönnek a korábban érvényes pecásokra vonatkozó szabályzók és az országos horgászrend lesz az irányadó. Így például, jövőre már lehet lékről horgászni, a műtárgyaktól ötven méteren túl, ez alapvetően csak a nagy gát, mert a 67-es híd mellé a régi útra továbbra is be lehet ülni. Nemes halból naponta ismét 3+2 a fogható tetszőleges leosztásban. A hatvan darabos kvóta marad, de a horgász dönti el a megoszlását, pl. a pontyhorgász foghat hatvanat, aki csak pergető az meg hatvan ragadozót. A tíz kilós korlát csak pontyra marad egyelőre, de centiméterben akarják majd meghatározni a kapitális potykákat, mert centinek mindenkinél kell lenni és a bojlizók végett, mert a Deseda tóra akkor lehet őket hívni, ha van kapitális potyka! Országosan elismert pontyozó tavat szeretnének megteremtve mellé a kulturált horgászat feltételeit is. Versenyeket akarnak ide hozni és ezért lesznek versenypályák kiépítve, olyan helyeken, hol a terület is alkalmas erre, mint például a füredi szőlőhegy alatti partszakasz. Bojlisoknak is és finom szerelékeseknek is, de terveznek csónakos pergető versenyt is. Hat főfoglalkozású halőr lesz 24 órás őrzéssel és mellé társadalmi halőrök. Nem cél a horgászok zaklatása, de a szabályokat, a rendet be kell tartani! Egy fogási napló lesz, viszont a fogás óra percét is be kell jegyezni valószínüleg. Telepítéseket elosztják, így nem egy, hanem több telepítés lesz nagy valószínüséggel tavasszal és ősszel, nem egy helyen hanem a tó több pontján jó előre meghirdetve, hogy ellenőrizhető legyen. Kozári Miklós elnök ki is emelte, elvárja a tagság jelenlétét a telepítésekkor! 
A pontytelepítés miatt nem lesznek több hetes tilalmak, legfeljebb pár napos és nem általános tilalom. Értem alatta, pontytelepítés nem fogja korlátozni a ragadozóra történő horgászatot. Terveik közt szerepel a ragadozó program, csuka és süllő telepítése, legalább egynyarasok, mert az már egy év után fogható méretű, továbbá a Deseda rendelkezik a két faj természetes közegében történő szaporodásához szükséges feltételekkel, így idővel fel lehetne "futtatni" a halállományt. A deseda.hu jelenleg fejlesztés alatt áll, de rövidesen üzemel, hozza a napi híreket, várja az észrevételeket és hozzászólásokat, továbbá itt olvasható lesz a városi önkormányzat Desedát érintő rendelete is. A sokakat irritáló rendelet!
Én elégedett vagyok az elhangzottakkal, támogatom a célokat és értem is a távlati elképzeléseket. Több résztvevőre számítottam, bár így is volt aki inkább maradt volna odahaza! Tudomásul kell venni, hogy nem "gyalázni" kell, hanem a változások elérése érdekében támogatni az Egyesület vezetését, rendet teremteni és főleg magunkénak érezni a Desedát, tenni érte, népszerűsíteni, ismertetni!
Nem csak kivenni kell belőle, "beletenni" is! Hatalmasak a tó adottságai, ezért a lahetőségei is! 1112 hektár védett terület, benne majd 260 hektár víz! Élő víz! 
Egy leendő horgászparadicsom! 

3 megjegyzés:

  1. Ui.: a "zsebeket" érintőt meg feledtem!
    2011. esztendőre maradnak a mostani engedély árak!

    VálaszTörlés
  2. jól hangzik...szimpatikus változtatások. De ahhoz hogy horgászparadicsom legyen, és versenyeket is rendezzenek, masszívan kell telepíteni...no meg elfogni az orvhalászokat

    VálaszTörlés
  3. This page certainly has all of the information and facts I needed about this subject and didn't know
    who to ask.

    Take a look at my weblog :: interior designing application

    VálaszTörlés