A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (15) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. december 18., szombat

Hó, hó és hó!

Rég volt, mikor ilyen szépen, folyamatosan és intenzíven esett a hó. Kinek lapátolnia kell, vagy úton kényszerül lenni, biztosan sokallja is már.
Úgy néztem a madarak sincsenek teljesen elragadtatva, a bokrok mélyére húzódtak -mint ez a rézorrú is- egy-egy ág takarásába. Nem igazán látni röptében őket, inkább meghúzódnak, még az etetőre sem mennek ki. Majd ha eláll! Enni kell, mert az melegít, de ilyen időben nem egyszerű meglelni az eleséget.
Ő aztán tudja élvezni a havat! Az előjelzés egész napra jósolt vagy tíz centit, mifelénk már túl vagyunk a húszon is. Eddig! Ámbár épp most, mikor írom elállt. A szél még csinálhat felfordulást a frissen esett porhóval, ha emitt felszedi, amott meg összekupacolja. Hófúvások nélkül sem volt egyszerű autózni, volt ki felrakta a láncot is, de volt olyan is, kit úgy kellett kisegíteni.
Nem is lett volna baj, ha nem nyári gumi van a kocsiján. Felelőtlen dolog kimerészkedni vele ennyire szélsőséges körülmények közé! Hiába mondom én is, más is! Tudom, falra hányt.....!
Míg bajt nem okoz az istenadta és akkor már késő bánat.....!

6 megjegyzés:

  1. Ej, de jó ez a kép a Zsömiről! Tudom, van benne egy kis szerkesztési munkálat is, de nagyon tuti lett!
    A madarak azonban repkedtek rendesen, legalábbis nálunk. Nem zavarta őket a hóesés, tömegével látogatták az etetőnket!

    VálaszTörlés
  2. Gratula a Zsömis képért! Igggggenyól sikerült!
    Egyébként ma én is feltettem a hóláncot, és elkelt a környékbeli falvakban. Még nem vettem le, hátha holnap is szükség lesz rá. A mínuszokban nem olvad olyan serényen ez a porhó.

    VálaszTörlés
  3. A Zsömis kép pipec, semmit sem von le értékéből, hogy egy kicsit trükköztél vele, sőt, inkább emeli azt. Télen legyen hó. Nyáron meleg. A gumi télen-nyáron jó minőségi legyen. Hülye ember meg soha ne legyen. (Ezt szőrös fejjel nem érjük meg.)

    VálaszTörlés
  4. :) Zsömi sztár lett! Nagyon jó kép! A hó néha bosszantó, de mikor legyen ha nem most? :) Élvezzük amíg van. Ha jól mondják, hamar elolvad majd.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az elismeréseket, duplán is!
    Részint a magam, mésrészt Zsömi "nevében"!

    VálaszTörlés
  6. Hiányzik az én kis Zsömkutyám!! Remélem mire hazaérek lesz még a hóból, hogy tudjunk egy jó hempergőzni :)

    VálaszTörlés