A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. december 3., péntek

Víz mindenütt

No, így kell ezt csinálni! Bár a tegnapi reggel biztatóan kezdődött, azért vártam az indulással kicsit. Vajh mi lesz a fojtatás? Nemsokára szemerkélt az eső. Egy óra múltán is szitált, ezért hát nekiindultam, mondván most legalább látom, mi vár rám? Láttam? Egy fenét!
Természetesen a csónak aljában összegyűlt víz kimerésével kellett kezdeni. Ezt nem lehet úgy végezni, hogy az ember keze ne legyen csurom egy víz, így aztán mire végeztem eléggé lelassultak a hajlító izmok az ujjaimban. Nem baj! Kesztyű fel, lapát húz és irány az üres tó! Állva kellett eveznem, mert bár a fenékről kiszedtem a vizet, amúgy az egész csónakot bevonta az előző napi ónos eső. Hiába is vertem le az ülésekről, attól az még nedves maradt. Életnek nyoma sincs, csak az eső veri és a szél fodrozza a víztükröt. Evezés közben az ujjaim is kiengedtek, pergetés közben pedig kellemesen átmelegedtem. Nem kellett a hideg tó vízébe nyúlni, mert nem háborgatták a csalit a ragadozók. Kedden fogtam ugyan egy alig méretest, szerdán már csak kis "bicskát". Nem baj, majd ma, vagy ha nem, hát legközelebb! Nekem nem csak a halfogásról szól, egyszerűen szeretek a vízen lenni. No azért pecázni is, meg fogni is, de ha nem jön a hal, akkor is igazán jól töltöm az időmet. Szép itt és békés!
A gyékényt már lenyomta a víz súlya, meg a szél. Ellentétben a nád hajlékonyságával, nem sokat bír száradás után. Míg száraz addig szépen áll, aztán ha a víz felpuhítja, akkor már a kisebb szél is összeroppantja. Aztán hirtelen nekieredt! Talán a képeken is látszik, esett eléggé intenzíven. Azért sem menekültem, majd csak csendesedik! Nem csitult! Majd két órát cirkáltam a tavon, közben annyi vizet gyűjtött be, mint amennyit kimertem induláskor és közben a bőrkesztyűm is teljesen átázott. Vízben álltam vizesen és közben felülről jött a pótlás rendületlenül! Megint csak lelassultak az ujjaim, amúgy is kettő felé járt, háromkor meg már másutt volt dolgom, bekormányoztam a kikötőbe. Addigra már csak annyira fogtak az ujjaim, hogy az egyik evezővillát el is ejtettem és elnyelte a kikötő vize. Nem nagy veszteség, mert Árpi barátom pillanatok alatt legyárt egyet, ha megkérem rá, csak bosszúság. Nem egy nyerő dolog a teljesen átázott bőrkesztyű kettő fokban! Viszont vastag, bélelt orkánban meg nem lehet pergetni. Mi marad? Választhat mindenki maga!

6 megjegyzés:

  1. Úgy látszik a koroddal egyenes arányban nő az őrültséged, ha pecáról van szó. Ezt azt hiszem, nem fogom ellesni Tőled. Én is szeretem a vízpartot, de ha nem muszáj, akkor a fagyos esőben eszemben sincs kimenni. Persze, Neked még legalább egyszer ki kell menned, hogy partra rántsd a ladikot. Ajánlom, várd meg míg nem esik!

    VálaszTörlés
  2. Sőt! Mielőtt partra vonnám, még remélem járhatok egyet, kettőt...!? Majd kiderül.

    VálaszTörlés
  3. Nem semmi! A bőr helyett javaslom a neoprén kesztyűt. Vizesen is meleg. És görbüljön! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó ötlet, megfogadom! Kösz, de az ágak már lefagytak és nem tudom lesz-e akkora enyhülés ami elviszi a jeget?

    VálaszTörlés
  5. Hát, ma nyolc fok, holnap is öt fölött. Szerda is jó idő lesz. Csütörtökre mond újra telet. Ma Sántoson sem fagytunk meg. Még egy peca talán belefér. :)

    VálaszTörlés