A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (85) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. jan. 6.

Víz, víz..


Idézem: "mert az önök vize iható, míg a kaposváriaké emberi fogyasztásra csak mérsékelten alkalmas." !?!?!?!?.

Fenti idézet megjelent újságban, és egy hozzáértő, vízügyi valaki (szaki) mondta nyilvánosság előtt! Ez remek! Nem kellene ezt megindokolni?
Emberi fogyasztásra csak mérsékelten alkalmas, de azért mégsem néznek bennünket teljesen hülyének ugye? Mert fizetünk érte, csak éppen azt nem tudjuk, hogy mi folyik a csapból a pénzünkért? Nem is keveset fizetünk.  Lehet, hogy nem annyit mint másutt, de azért egyáltalán nem keveset!
A Magyar Köztársaság Alkotmánya rögzíti az egészséges környezethez való alkotmányos jogot.
„18.§ A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
 70/D§(1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. Az egészséges környezethez való jog része az egészséges ivóvízhez való jog, amelyből az is következik, hogy minden embernek joga van ahhoz, hogy nehézségek nélkül képes legyen az ivóvízhez hozzájutni".
Most akkor mi az értelmezése a dolognak? Ha nehézségek nélkül hozzájutunk, akkor lehet kicsit szar is, viszont akkor hová lesz a legmagasabb szintű testi egészségez való jogunk? Kaposváron köztudottan kemény a csapvíz, az akváriumi halak, növények nem bírják ki. A mosógép és minden vízmelegítő berendezés villámsebesen vízkövesedik. De mi van még benne?
Van egy régi mondás: "aki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza. Vajh, Kaposváron mit iszunk vissza? Egy dolog biztos! Szökőkútba jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése